Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie tevreden over verloop bevrijdingsfestival

Toegevoegd: 06-05-2013, 14.29 uur
Door: Veerle van Iren
VLISSINGEN - De politie kijkt terug op een zeer geslaagd bevrijdingsfestival. De sfeer in de stad was goed. Op een paar kleine vergrijpen na verliep het festival feestelijk, veilig en ordentelijk.


De politie werkte ook dit jaar nauw samen met organisatie, gemeente en andere hulpverleningsdiensten. Dit jaar was ook het handhavingsteam van gemeente Vlissingen zichtbaar aanwezig. Speerpunten tijdens deze editie waren het gebruik en bezit van alcohol buiten het festivalterrein. Hier is streng op gecontroleerd, maar er zijn geen overtredingen geconstateerd.

Er waren diverse maatregelen voorbereid om bij grote concentraties publiek de mensenmassa's op een veilige manier om te leiden. Ook waren extra maatregelen getroffen om het parkeren van auto's en de vele fietsen in goede banen te leiden. De maatregelen werden gisteren gemonitord door een zogenaamd crowdteam. Dit team, bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale brandweer, politie, organisatie en gemeente, was bedoeld om vroegtijdig een inschatting te maken van sfeer en aantallen bezoekers.

Rond 21.00 uur is op de Oranjedijk een 33-jarige Vlissinger aangehouden. Hij was dronken en onder invloed van drugs in een ambulance gestapt en wilde daar een tukje gaan doen. Nadat hij zijn roes in een politiecel heeft uitgeslapen, is hij met een bekeuring vertrokken.

In deze zelfde nacht zijn rond 01.45 uur op de Nieuwendijk twee Vlissingse vrouwen (22 jaar) aangehouden. Ze waren aan het vechten en werden door agenten uit elkaar gehaald. Hierbij bleven ze zich verzetten en gaf één van hen een vuistslag in het gezicht van een agente. De andere vrouw sloeg beledigende taal uit naar de politiemensen. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Bij geweld tegen personen met een publieke taak zal het Openbaar Ministerie een hogere straf eisen.

Vannacht is om 03.00 uur op de Nieuwendijk een 21-jarige Vlissinger aangehouden. Hij was aan het slepen met een dienstfiets van de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Gedurende de avond en nacht zijn nog tien personen aangehouden voor kleine vergrijpen, zoals openbare dronkenschap, mishandeling, vernieling van een terrastafel en belediging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jammer (7-5-2013 om 18:00)
Jammer,maar het bevrijdingsfestival is er voor de burgers, dus wat de politie er van vindt is irrelevant. "wij" hebben hun goedkeuring niet nodig.
Dennis (6-5-2013 om 17:04)
Mishandeling is schijnbaar een klein vergrijp, ach zal wel geaccepteerd zijn vandaag de dag, schandalig!
Vlissingse (6-5-2013 om 15:52)
Niets meer als met een gewoon weekend zeg maar,... Op zich netjes!
Cookie-instellingen beheren