Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 181 km

Afname woniningbraken in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 07-05-2013, 11.28 uur
Door: Veerle van Iren
TERNEUZEN - Afgelopen april is er een duidelijke daling van woninginbraken en pogingen daartoe in Zeeuws-Vlaanderen waar te nemen. In maart werden nog 40 inbraken of pogingen daartoe geregistreerd, tegenover 24 in april.

Hulst en Terneuzen blijven, met respectievelijk zes en zeven inbraken, er iets bovenuit steken. Hulst is lange tijd verschoond gebleven van inbraken maar de laatste maanden worden daar iedere maand rond de zeven inbraken gepleegd.


Bijna alle inbraken in Hulst vonden in de eerste helft van de maand april plaats in de omgeving van de Stationsweg en de Vondelstraat. Bij de inbraken aan de Stationsweg werden nog een aantal vrouwen in combinatie met een auto gezien. Mogelijk hebben die iets te maken met deze inbraken. Hier wordt nog onderzoek naar verricht.

In de Vondelstraat werden twee woningen bezocht, daar is het bij een inbraakpoging gebleven. De politie ziet steeds vaker dat het bij een poging blijft. Vermoedelijk heeft dit mede te maken met goed hang- en sluitwerk.

Vorige maand werd de verdachte van de zogenaamde babbeltrucs verder verhoord en zit hij nu, in afwachting van zijn rechtszaak, in het Huis van Bewaring. Ook werden afgelopen maand nog drie minderjarige jongens aangehouden voor hun betrokkenheid bij een inbraakpoging in een woning in Terneuzen. De jongens zullen op korte termijn voor de Kinderrechter moeten verschijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (7-5-2013 om 14:45)
Drie minderjarige jongens zijn aangehouden en moeten voor de Kinderrechter verschijnen. Wat kinderrechter, volwassen dingen doen en dus als volwassenen berechten
Cookie-instellingen beheren