Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

Man heeft levende haan in zak

Toegevoegd: 07-05-2013, 17.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanmiddag is een 75-jarige man uit Oost Souburg aangehouden door de politie omdat hij een levende haan vervoerde tussen de snelbinders van zijn fiets.


Getuigen hadden rond 15.00 uur gezien dat een juten zak van de bagagedrager van de fiets van de man op het fietspad viel. Tot hun grote schrik zagen zij de zak bewegen. Getuigen spraken de man aan omdat zij wilden weten wat de man in die juten zak met zich mee nam.

De man opende de zak een stukje en toen zagen de getuigen dat er zwarte veren uit staken. De man deed vervolgens de zak weer tussen zijn snelbinders en fietste weg. De getuigen hebben hierop de politie gebeld.

Agenten zagen even later op de Blauwedijk in Middelburg een man fietsen die voldeed aan het signalement. Zij hebben hem staande gehouden. Het bleek te gaan om de bewuste man en de agenten hebben gekeken wat er nu precies in de zak zat die hij met zich meevoerde. Het bleek een levende haan te zijn.

De Souburger is aangehouden terzake de Gezondheids en Welzijnswet voor Dieren en hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De haan wordt waarschijnlijk overgebracht naar een kinderboerderij in Middelburg. Wat de aangehouden verdachte precies met de haan wilde doen is nog niet duidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van der Werf (10-5-2013 om 12:11)
Een verkeersongeval met enige duizenden euro's schade of een inbraak in je schuurtje waar voor een flink bedrag aan gereedschap is verdwenen komt de politie niet meer voor, te onbelangrijk en tijdrovend. Maar een haan in een jutezak zijn ze als de kippen bij. Hier is maar een woord voor belachelijk.
Jaap van Sien (9-5-2013 om 18:34)
Een onschuldige hanentransporteur levert veel meer reacties op dan een hoogverdachte afgezwaaide Oosterlander...
Johan (9-5-2013 om 17:32)
@Jo, voordat de burgeroorlog los barste in Seriƫ waren wij, voor die leiden, hier in het westen het kwaad van de duivel en moesten we met wortel en tak uitgeroeid worden.
Job (9-5-2013 om 13:00)
Idd kees wereld vreemd euh verbeteraars%$#@ bloemen plukken waxinelichthouder gooien man man man oh jah meisje met bord op de dam. Maar nog niks vergeleken met de bankenmaffia en hun politieke fasallen. Maar dat zal wel te hoog voor die mensjes zijn,beter een buurman met zn haan en hondepoep.
Romana (9-5-2013 om 08:50)
De man deed niets verkeerds volgens velen van jullie?!? Binden jullie je kind dan ook op de snelbinders vast van je fiets?? Vervoer in Jute zak is prima voor het beestje; maar die snelbinders is te belachelijk voor woorden en valt wel degelijk onder de dierenmishandelings-wet!
Renata (9-5-2013 om 01:20)
@ W. de Koning: mijn antwoord op jouw vraag: in een doos of toen ik mijn kippetjes haalde: in een kattenkoffer. In een juten zak, tussen snelbinders en dan ook nog op de grond vallen is geen stress zeker? @Kees: verbeter de wereld, begin bij jezelf want er schort nog wel wat aan.
Cookie-instellingen beheren