Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Fransen nemen ganzen mee

Toegevoegd: 09-05-2013, 11.33 uur
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - De politie heeft woensdag twee Franse mannen aangehouden die nabij de Philipsdam in Sint Philipsland ganzen hadden gestolen.


De politie kreeg rond 18.30 uur de melding dat twee mannen in een auto met Frans kenteken ganzen zouden hebben gestolen. Agenten zagen even later de auto in de richting van Poortvliet rijden die aan het signalement voldeed. De politie zerre de achtervolging in en bij Poortvliet werd de auto staande gehouden.

In de auto zaten twee mannen: de bestuurder, een 35-jarige man uit St. Josse en een 44-jarige passagier uit Brexent. De agenten mochten in de auto kijken en zij ontdekten drie jonge ganzen die nog in het nest behoorden te zitten. Ze zaten onder een tas verstopt bij het bijrijderportier. De mannen hadden de ganzen langs de weg zien lopen, hadden ze opgepakt en meegenomen.

De mannen gingen vrijwillig mee naar het politiebureau in Bergen op Zoom en hebben een verklaring afgelegd. Daarna zijn zij, met een proces-verbaal op zak, weer in vrijheid gesteld. Beiden beweerden dat ze niet wisten dat het strafbaar was om ganzen uit het wild op te pakken en mee te nemen omdat dat in Frankrijk blijkbaar wel wordt toegestaan.

De ganzen zijn naar de vogelopvang te Zundert gebracht. Ze zullen daar worden grootgebracht en later terug in de natuur worden gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (10-5-2013 om 21:38)
Moeten we alles waarvan we in Nederland last hebben maar afschieten of laten meenemen? Het zijn niet alleen de ganzen die voor overlast zorgen en schade veroorzaken!
Renata (10-5-2013 om 14:35)
@Patricia: pfff, je haalt me de woorden uit de mond. Er is maar 1 wezen op aarde die overlast bezorgt en alles vernielt en dat is de mens. En waar halen jullie het recht vandaan om te zeggen dat ze ze maar mee moeten nemen? Is niet jullie eigendom....
Inge (10-5-2013 om 10:48)
Andere Marco: dat was ook het eerste dat ik dacht. Waarom naar de vogelopvang, en niet terug waar ze vandaan kwamen? Arme kleintjes en arme moeder gans.
Andere Marco (10-5-2013 om 00:03)
Waarom vroegen ze niet waar ze die ganzen vandaan hadden? Dan hadden ze die kuikens terug kunnen plaatsen, maar nee hoor, gaan ze die kuikens naar een opvang brengen en moeder gans maar afvragen waar haar kindjes zijn.
Rillander (9-5-2013 om 23:20)
Neem ze aub mee die r.t ganzen er zijn er genoeg en vraag aan de Duitsers en Belgen of ze er ook wat kunnen gebruiken!
Gezonde jongen (9-5-2013 om 22:23)
Misschien kunnen die mensen die roepen dat er ganzen te veel zijn en dat ze ze maar moeten afschieten eens gaan beseffen dat het mensen zijn die schade veroorzaken en de natuur vervuilen en kapot maken. Zoals de boer die kwistig spuit met overbodige zwaar chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
Cookie-instellingen beheren