Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Dode zeehonden en bruinvissen

Toegevoegd: 09-05-2013, 11.48 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De afgelopen dagen zijn in Zeeland diverse dode bruinvissen en zeehonden geborgen.


In Vlissingen werd woensdag een dode zeehond aangetroffen. Dode bruinvissen werden gevonden in Ritthem, Westkapelle en Yerseke. De Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) heeft de dieren afgevoerd.

Dinsdag werd aan de oever van de Westerschelde bij Waarde ook al een dode bruinvis gevonden en zaterdag was dat het geval in Breskens. Ook deze dieren zijn afgevoerd ter destructie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zucht (11-5-2013 om 11:43)
Weten jullie hoe groot de westerschelde is? een paar honderd liter (of zelfs 1000 liter) gif maakt weinig verschil
Vraagje (10-5-2013 om 18:39)
Vraagje: waarom horen we ineens niks meer van de metingen die drie dagen geleden in de westerschelde zouden zijn gedaan ivm het gif it Wetteren? De uitslag zou slechts 1 a 2 dagen later bekend zijn...
Sjaakie (10-5-2013 om 17:56)
@Mini : Als er een onthoofde bruinvis gevonden word, dan kan dit toch niets met het bluswater te maken hebben ? Niettegenstaande dat Acrylonnitril een zeer gevaarlijk en giftig goedje is, waarvan bij DOW en BASF grote hoeveelheden aanwezig zijn. Het kan een natuurlijke dood zijn ook hé ?
Peter Konter (10-5-2013 om 17:29)
Dode zeehonden en bruinvissen in de Schelde. Wie weet meer over (mogelijk) verband met het giftige bluswater van de treinramp bij Wetteren dat in de de Schelde is geloosd? Met als commentaar 'matig giftig' (locale autoriteiten) terwijl deskundigen van 'zeer giftig' spraken?
EVA bulktank (10-5-2013 om 14:51)
@ john, al eens een treinwagon met LPG zien ontploffen ? google anders maar even. en dan zijn LPG tankwagens nog de minste zorg. wel zou het gelijk een goede start zijn voor die spoorbak in goes, het gat is dan alvast gegraven en de omwonenden zullen niet meer klagen vanuit hun graf.
@John (10-5-2013 om 12:27)
Ja John, ik heb zelf jarenlang langs het spoor gewoond en idd. komen er wagons met oa chloor en diverse zeer explosieve transporten langs (herkennen aan logo's). Nog niet te denken aan het terroristisch gevoelige uraniumtransport, met schijnveiligheid van een aantal ME'ers die meerijden.
Cookie-instellingen beheren