Bewoners Oosterland belagen vrijgelaten verdachte

Toegevoegd: 10-05-2013, 15.02 uur

Door: Veerle van Iren
OOSTERLAND - Bij de bewoners van Oosterland is weinig begrip voor de vrijlating van de aangehouden verdachte van de reeks brandstichtingen in Oosterland. Het huis van de verdachte werd na zijn vrijlating omsingeld door boze buurtbewoners. De rechter-commissaris heeft de man op 8 mei in vrijheid gesteld omdat hij vindt dat de verdenking te klein is om hem langer vast te houden.

Op woensdagavond 8 mei besluit een groepje bewoners rond 23.00 uur verhaal te gaan halen bij de woning van de verdachte en dreigt de boel binnen kort en klein te slaan. Het risico richting de verdachte loopt zo hoog op dat deze de hulp inroept van de politie. Als agenten bij de Steengrachtstraat komen aanrijden, zien zij een aantal boze bewoners bij de woning staan. Omdat het aantal personen na hun aankomst rap toeneemt, wordt besloten om de verdachte voor zijn eigen veiligheid naar een andere verblijfplaats over te brengen.

Inmiddels wordt de sfeer op straat steeds grimmiger. Nog twee politie-eenheden worden ter assistentie opgeroepen. Ook een hondengeleider wordt samen met zijn hond ingezet om de boze bewoners op afstand te houden. Deze spreekt de omstanders herhaalde malen aan om weg te gaan. De verontwaardiging slaat op een gegeven moment over op de aanwezige agenten en wordt bekoeld door met gevulde bierflesjes te gooien. Een voorruit van een politieauto raakt hierdoor beschadigd.

Op het moment dat de verdachte zijn woning verlaat vliegen de bierflesjes lang zijn hoofd en van de begeleidende agenten. De verdachte wordt hierbij geraakt. Ondanks de aanwezigheid van de politiehond geven de toegestroomde mensen nauwelijks ruimte om de verdachte en de agenten doorgang naar de bus te verlenen. Een zeer opdringerige bewoner is tijdens dit hele incident door de hond gebeten.

Als de verdachte eenmaal veilig in de politiebus zit, drommen de mensen zich scheldend, slaand en schoppend rondom het voertuig. Uiteindelijk is het de bestuurder van de bus gelukt om zonder verdere ongelukken weg te rijden. Later op de avond zijn de ramen van de woning ingegooid. Daarna is de rust in het dorp weergekeerd. De woningbouwvereniging heeft inmiddels reparaties verricht.

Dat de man is vrijgelaten wil volgens de politie overigens niet zeggen dat hij geen verdachte meer is in deze zaak of dat het onderzoek naar zijn doen en laten is gestaakt.

Zie ook:
- Twee verdachten aangehouden in Oosterland (08-05-2013)
- Gewonde bij brand Oosterland (08-05-2013) 
- Opnieuw brand in Oosterland (05-05-2013)
- Weer schuurtje in brand Oosterland (03-05-2013)
- Politie zoekt getuigen branden Oosterland (21-04-2013)
- Omwonende blust brand in caravan (11-04-2013)
- Aanhouding wegens verdenking brandstichting (21-03-2013)
- Vrouw gewond bij woningbrand (22-02-2013)
- Brandstichting slooppand Oosterland (18-08-2012)
- Brand leegstaande woning Oosterland (28-04-2012)
- Grote brand verwoest schuur Oosterland (08-04-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De angst regeert / oog om oog ? (11-5-2013 om 12:00)
Wat ik lees is dat angst de reden zou zijn ? en wat te denken van de angst voor doorgeflipte meute's extremisten ? dat de dorpsbewoners eens nadenken dat zijzelf nu angst aanjagen, en dus volgens hun eigen ethos nu zelf aangevallen mogen worden door een woedende horde. stelletje laffe angsthazen.
Joos (11-5-2013 om 11:27)
Geen betere rechter dan een eigen rechter.
Nette burger (11-5-2013 om 10:50)
Nou even rustig aan doen daar als je wat fout doet word je vanzelf gestraft daar hoeven jullie niet tedoen ik heb geleerd dat je mensem moet behandelen zoals je zelf behandeld word eerst met zn allen achter die jongen aan die nu in angst leefT, schaam jullie
Tinus (11-5-2013 om 09:29)
Die opgefokte vogels van dat kraaiendorp denken dat ze alles mogen blijkbaar. Jammer dat er niet meer gebeten zijn!
Oosterlander (11-5-2013 om 09:24)
Macel de menssen mogen de dader gewoon belagen MARCELje zal wel anders piepen als ze bij jou schuur of heg of woning in brand steken dan zo jij pressies het zelfde doen OORDEEL NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OOTERLANDER (11-5-2013 om 09:07)
Wij oosterlanders leven al maanden in angst vanwege die branden. Nu ist zo klaar als een klontje wie de daders zijn. Dan worden ze verdomme vrijgelaten. Niets zo gek dan he, dat de buurt zelf actie gaat ondernemen