Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 114 km

Weer dode bruinvissen Walcheren

Toegevoegd: 11-05-2013, 11.33 uur
Er spoelden zeker drie bruinvissen aan.  Er spoelden zeker drie bruinvissen aan.  Er spoelden zeker drie bruinvissen aan.
Er spoelden zeker drie bruinvissen aan.
© Foto: Inge Geldof
Door: Roland de Jong
ZOUTELANDE - Aan de Walcherse kust zijn vandaag weer enkele dode bruinvissen aangespoeld.
 
Dat gebeurde vanochtend bij Zoutelande en in Westkapelle. In Zoutelande ging het om één exemplaar, in Westkapelle lagen twee kadavers.
 
Een medewerker van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) is ingeschakeld om de dieren op te halen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjors (12-5-2013 om 10:05)
Jip verdampt en vervlogen, dat zei de Dow ook in Bhopal, waar men hedendaags nog steeds last heft van de gevolgen van een lekkage in de jaren 80. Dan nog niet te spreken over hun Napalm, waardoor er in cambodja en Vietnam nog steeds misvormde kindjes worden geboren. maar ja niets aan de hand!
Ikke (11-5-2013 om 23:17)
@Robby Dacht jij dan dat die vissen weg vliegen en bij jou achter in de thuin komen te liggen.Het is zeker wel normaal dat deze dieren dood gaan en aan spoelen.
Henri ! (11-5-2013 om 20:32)
Ja snap al die heisa ook niet..Wat is er nu zo erg aan dode beesten of aangespoeld ? Als er nu 1000 in 1 x aanspoelen zou je zeggen ja en die gif kan nooit uit Wetteren zover is het allang verdampt en verdund hoe erg die ramp ook is !!! Kun je bruinvis eten ? Anders neem ik er 1 mee naar huis......
Robby (11-5-2013 om 19:33)
@ikke, zie jij dan ook auto's over de vloedlijn rijden die Bruinvissen en Zeehonden doodrijden...? Beetje vreemde reactie eigenlijk. Normaal is het niet dat ze dood aanspoelen.
Peter (11-5-2013 om 12:41)
Oorzaak ligt waarschijnlijk aan de giflozing van het trein ongeluk van Wetteren
Ikke (11-5-2013 om 12:24)
Als ik langs de snelweg rij zie ik ook wel eens een fazant liggen en een eend of een roofvogel,ja zo gaat dat . Is een bruinvis dan zo bijzonder.
Cookie-instellingen beheren