Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien, overdag ook perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote zoekactie naar bootje Domburg

Toegevoegd: 13-05-2013, 00.35 uur
Door: Roland de Jong
DOMBURG - Voor de kust van Domburg is zondagavond laat een grote zoekactie gehouden naar een vermeend vermist bootje.
 
Om 21.25 uur meldde een strandtenthouder aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat een jacht op ongeveer 200 meter uit de kust van Domburg in problemen zou zijn. Twee mensen zouden zich aan de mast vastklampen en het vaartuig zou vrij diep in het water liggen. Vermoed werd dus dat het bootje zinkende was.

Direct zette het Kustwachtcentrum de KNRM-reddingboten van de stations Westkapelle en Neeltje Jans in en alarmeerde een helikopter van de Belgische basis in Koksijde. Het kusthulpvoertuig van station Westkapelle rukte eveneens uit naar Domburg. Een zoekactie werd gestart maar het bootje kon niet direct worden gelokaliseerd. Daarom zochten ook de brandweer, de politie en de strandwacht mee. Voor de zekerheid stond een ambulanceteam stand-by.

Om 23.05 uur meldde één van de reddingboten een bootje te hebben aangetroffen nabij de de Roompotsluis in Neeltje Jans. Het bleek het gezochte jachtje te zijn, maar er was niets aan de hand. Rond de tijd van de melding aan het Kustwachtcentrum voer het inderdaad ter hoogte van Domburg. De zoekactie is vervolgens afgeblazen.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (13-5-2013 om 19:39)
Dat dit geld kost is zeker, maar bij twijfel altijd zoeken. Maar waarom er brandweer en politie bij moet komen lijkt me een beetje strek overdreven. Zeker als er een helikopter in de lucht hangt.
Ik (13-5-2013 om 17:30)
Als ze mensen wel in nood waren geweest en niemand had alarm geslagen, waren ze misschien verdronken. Dan heb je ook een hoop heisa en vergeef je het jezelf nooit dat je niet gebeld hebt. In zo'n geval bepaald de kustwacht wat er gebeurd. Hoe vaak moet de knrm niet uitrukken voor een loze vuurpijl?
Jaap vaarweg (13-5-2013 om 11:08)
Wat die strandtenthouder gezien heeft is dus misschien 2 mensen geweest die hun tuigage aan ordenen waren. dan hou je de mast vast om niet over boord te kukelen met wat golfslag.hoop heisa om niets dus..
Mark (13-5-2013 om 08:28)
Hoe meer toeristen en groter en voller het is hoe meer dat soort geintjes er zijn
Hans van zetten (13-5-2013 om 06:41)
Zo een zoekactie opzetten, zonder ook maar 1 noodoproep van de opvarenden zelf is opmerkelijk. uit het verslag maak ik op dat er geen pyrotechnische signalen gezien zijn,geen noodoproepen etc. de opvarenden hadden ook 112 ku+en bellen etc. dit kost veel geld.