Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 222 km

Middelburgers tweede in Krommenie

Toegevoegd: 13-05-2013, 13.24 uur
Door: Roland de Jong
KROMMENIE - De wedstrijdploeg van de brandweerpost Torenweg in Middelburg heeft zaterdag de tweede plaats behaald op een vaardiheidstoets Hoofdklasse in Krommenie.


Het scenario was een bedrijfsongeval in een recyclingbedrijf. De post Krommenie rukte hiervoor uit met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig, samen met de OVD van post Torenweg. De tankautospuit kreeg een aanrijding voor het incidentadres. Hierop is de blusploeg van de Post Torenweg uitgerukt.

Ter plaats bleek er naast een beknelling tevens brand te zijn in het recyclingbedrijf. De ploeg heeft eerst de brand geblust en ververvolgens het slachtoffer bevrijd met behulp van hefkussens. Op de verdieping van het pand bevond zich nog een persoon. Complicatie bij dit alles was dat er in het bedrijf sprake was geweest van een schietpartij. Zowel in het bedrijf als in het voertuig werden vuurwapens gevonden. Samenwerking met politie was bij dit nagebootste incident dan ook erg belangrijk.

Het ongeval tussen de tankautospuit Kormmenie en een personenauto werd door de bemanning van Krommenie opgelost. De OVD coördineerde beide ongevallen. Door de wedstrijdploeg werd samengewerkt met de brandweer Kormmenie, de politie en de ambulancedienst.

Post Torenweg haalde voldoende punten voor de 2e plaats en gaat door naar de volgende ronde op 15 juni in Beverwijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren