Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Controle bij Engelse klusjesmannen en asfalteerders

Toegevoegd: 14-05-2013, 16.45 uur
Door: Veerle van Iren
KAPELLE - Vanochtend hebben de Belastingdienst en de politie een gezamenlijke controle gehouden in Kapelle bij een groep rondtrekkende Engelse klusjesmannen en asfalteerders.


Aanleiding voor deze controle waren diverse meldingen en klachten die bij de politie en de Belastingdienst waren binnengekomen over de werkwijze van deze personen. De politie waarschuwt wel vaker voor dit soort klusjesmannen die heel veel geld vragen voor het relatief weinige werk dat zij doen. Vandaag kwamen ook in Zeeuws-Vlaanderen weer meldingen binnen over deze praktijken. Vooralsnog zijn er geen strafbare feiten geconstateerd en dus kan de politie weinig tegen hen beginnen. De politie raad u af om met dit soort klusjesmannen in zee te gaan.

Uit onderzoek is gebleken dat de betrokken personen al geruime tijd in (geheel) Nederland aan het werk waren. De klusjesmannen en asfalteerders boden zich bij voornamelijk particulieren aan om o.a. het dak van het huis te repareren, het dak schoon te maken, de schoorsteen te voegen of de oprit te bestraten of te asfalteren. Gedupeerden moesten vaak hoge bedragen betalen voor relatief kleine onderhouds- of bestratingswerkzaamheden. Daarnaast hebben de Engelse klusjesmannen en asfalteerders zich niet bij de Belastingdienst laten registreren als ondernemer, geen aangifte en betaling gedaan over de door hen genoten inkomsten en ook de verschuldigde loon-en omzetbelasting niet afgedragen.

Omdat de openstaande belastingschulden niet ter plaatse kon worden betaald, heeft de belastingdeurwaarder, ter zekerheid, twee bestelauto's, alle gereedschappen en bouwmaterialen in beslag genomen en afgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop ! (15-5-2013 om 17:58)
@ bram, heeft u wel eens nagedacht wie die mensen inhuurt ? en dus geen nederlandse werklozen willen of moeten ? omdat die wel belasting betalen ? of gewoon lekker goedkoop zijn voor de werkgevers ? en wie daar zaken mee doet ? de consument dus ! men gooit hun eigen glazen in.
Bram (15-5-2013 om 16:49)
Het is toch te zot .in nederland hebben we torenhoge werkeloosheid en de buitenlanders mogen hier voor een habbekrats komen werken en nog rotzooi afleveren ook .wordt nog gestimuleerd door de regering en de e.u..oke hier werken maar onder de ned cao regels.zo niet dan buiten met die gasten
Beuntje komt om z'n loontje (15-5-2013 om 10:59)
Merkwaardig dat de klagers niet vervolgd worden voor het inhuren van zwartwerkers. belastingfraude heet dat, klaag ze maar aan. wel dom dat ze zelf daarmee naar de politie gaan om dat te bekennen. hun namen zijn geregistreerd natuurlijk. een blauwe brief zal wel volgen.
Bueno (15-5-2013 om 03:05)
Goh zijn die nu nog steeds actief in 1995 waren ze ook al eens in middelburg toen stonden ze met caravans en hun karren en asfaltmachines op de stadscamping
Rdj (14-5-2013 om 20:30)
Eindelijk wordt er iets aan gedaan. Die rommel moeten ze snel terugsturen.
Jac (14-5-2013 om 20:15)
Eindelijk eens een zinnige actie van de politie en belasting. Werken in NL met al haar voordelen, geen probleem maar dan ook gewoon belasting betalen net zoals ik en de meeste andere. Leuk is het niet, maar wij dokken dan ook die Engelse dokken.
Cookie-instellingen beheren