Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 66 km

Grote uitslaande brand Serooskerke

Toegevoegd: 15-05-2013, 17.20 uur - Update: 15-05-2013, 17.46 uur
Door: Roland de Jong
SEROOSKERKE (W) - Een grote uitslaande brand heeft in Serooskerke op Walcheren een schuur vanmiddag volledig verwoest.


De brand woedde in een vrijstaande schuur naast een woning aan de Gapingseweg. Het vuur werd rond 15.55 uur ontdekt. Toen kwam er al rook vanonder het dak. Al snel werd het sein middelbrand gegeven en twee tankautospuiten en een ladderwagen spoedden zich naar het brandadres.

Nadat ook een waterwagen was opgeroepen werd opgeschaald naar grote brand. Dit betekende de inzet van een derde tankautospuit. Deze forse brandweerinzet was mede nodig vanwege de waterwinning. In de schuur lag onder meer hooi. Ook waren er gasflessen aanwezig. Enkele hiervan explodeerden.

Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het blussen is nog in volle gang. De brand was omstrteeks 17.30 uur meester.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (17-5-2013 om 21:08)
Die zone panelen geven een lage spanning en met een omvormer er tussen geven ze pas 230volt de stroom die uit een paneel komt is maar 48volt
PIeter (17-5-2013 om 11:18)
@Jan hooi wat een hele winter in de schuur heeft gezeten kan niet meer broeien,dat doet het alleen als het pas van het land komt en aangezien het nog geen hooitijd is kan dat niet.Er zou misschien iets mis geweest kunnen zijn met de zonnepanelen,ja en dat hooi is gortdroog.
Thera (16-5-2013 om 21:19)
@Jee; natuurlijk gaat de brandweer eerst de zonnepanelen afplakken, tv en koffiezetapparaat het huis uitdragen voor ze beginnen met blussen... die brand komt daarna wel. Onderschat jij de kennis van anderen nu zo of vind je dat iedereen net zo slim moet zijn als jou? Sterke voor de eigenaars.
Jan (16-5-2013 om 17:08)
Volgens mij is het juist door die zonnepanelen gaan branden want dat hooi gaat lekker binnen broeien en dan de panelen er nog eens bij??? is volgens mij niet helemaal goed denk ik want dan gaat het hooi sneller broeien
Dr.acula (16-5-2013 om 10:18)
Nu ben ik geen brandweerman,maar het lijkt wel of ze er benzine opspuiten [het gaat steeds harder branden,en 1 straaltje water helpt nagenoeg niks zo te zien.jammer van de schuur en mijn inziens had er veel meer gered kunnen worden als er meer blus water was opgegooid. maarja,beter iets dan niets.
Lies (16-5-2013 om 08:13)
Das zonde van zo'n prachtige schuur, lijkt wel een woonhuis
Cookie-instellingen beheren