Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 374 km

Celstraf geëist voor koperdiefstal

Toegevoegd: 17-05-2013, 02.09 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het zal je toch maar gebeuren. Kom je thuis van je werk, denk je eens lekker onder de douche te gaan staan blijken de kranen te zijn verdwenen!  


En dan omdat een 37-jarige man uit Hulst geen werk en geen geld heeft en dus maar besluit om koper te stelen. Voornamelijk uit slooppanden in de gemeente Hulst, maar een bewoonde woning ontsnapte ook niet aan de handel en wandel van de Hulstenaar. Ook een supermarkt kreeg bezoek van hem en omdat hij een koperen leiding van een koelinstallatie sloopte, bleef de winkelier met een schade van 20.000 euro zitten.  

Donderdag stond de man terecht voor de rechtbank in Middelburg en hoorde hij een celstraf van twaalf maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Het gestolen koper en ook lood werd verkocht aan een schroothandelaar en alles bij elkaar verzilverde hij dertig keer zijn gestolen handel. Er kwam een eind aan zijn strooptocht, toen hij werd opgepakt voor openstaande boetes. Een collega van de Hulstenaar was zo goed om de politie te vertellen dat de kersverse arrestant ook koper en lood had gestolen en zo belandde de Hulstenaar achter de tralies.

Naast de diefstallen achtte de officier van justitie de man ook nog schuldig aan de heling van metalen, het witwassen en het hebben van een hennepkwekerij. De uitspraak is op 30 mei.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (17-5-2013 om 09:01)
Dit soort lieden kun je vergelijken met parasieten zoals luizen, teken, lintwormen e.d. Ze zuigen de gastheer ( in dit geval de maatschappij) leeg die daardoor verzwakt en/of sterft. Daarna gaan ze op zoek naar een nieuwe prooi. Zonder gastheer kunnen ze jaren overleven, dus NU OPRUIMEN!!
Cookie-instellingen beheren