Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 237 km

Nieuwe blusvijver naast Tolplein

Toegevoegd: 17-05-2013, 13.44 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Vandaag is bij het Tolplein van de Westerscheldetunnel een nieuwe brandblusvijver in gebruik genomen.


Bij oplevering van de Westerscheldetunnel in maart 2003 werd een zogeheten secundaire blusvoorziening gerealiseerd aan de oostzijde van het Tolplein. Deze was bedoeld voor extra bluswater bij een grote brand op het plein of in het gebouw ernaast. Het waterniveau in deze blusvijver bleek in de praktijk vaak te laag te staan.

Vervolgens is gezocht naar een beter alternatief. Dat werd gevonden op de huidige locatie aan de westzijde van het Tolplein. Aan de rand van de nieuwe vijver werd bovendien een speciale opstelplaats voor brandblusvoertuigen aangelegd.

In samenwerking met de gemeente Borsele, het Waterschap Scheldestromen en Natuurmonumenten is het gebied op de betreffende locatie opnieuw ingericht. Sloten werden verlegd en opnieuw aangesloten en de vijver werd gegraven. Omdat deze een aansluiting heeft op de afvoer van het oppervlaktewater van het achterliggende gebied, vult het zich vanzelf en blijft het niveau op peil.

Het geheel maakt deel uit van het Sloebosplan dat in beheer is van Natuurmonumenten.  Dit groenplan, dat een natuurlijke buffer vormt tussen de industrie in het Sloegebied en de dorpen Borssele en ’s-Heerenhoek, wordt beheerd door Natuurmonumenten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren