Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Acht maanden cel voor overval

Toegevoegd: 17-05-2013, 14.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 18-jarige Terneuzenaar tegen wie een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk was geëist voor een gewapende overval op een benzinestation in Terneuzen is daarvoor vrijdag veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden waarvan acht voorwaardelijk plus het betalen van 600 euro schadevergoeding.


Op 6 december vorig jaar had hij zijn twee makkers in het jeugdhonk 'De Kameleon' ontmoet en in een impuls besloten ze het Texaco-benzinestation aan de Kennedylaan te overvallen.

Met bivakmutsen over het hoofd en honkbalknuppels in de handen stormden ze het tankstation binnen en eisten geld. Nog geen tien seconden later stonden ze buitloos weer buiten omdat een van de drie, die op de uitkijk stond zag dat er een auto naderde. De 18-jarige kon kort na de overval worden opgepakt.

Zie ook:
- OM: '24 maanden cel voor overval tankstation' (06-05-2013)
- Arrestatie na overval Terneuzen (06-12-2012) 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dima (18-5-2013 om 11:15)
Helemaal met @Rob eens ! 8 jaar is afschrikwekkender dan 8 maanden. Het betreft wel een ''gewapende'' overval ! Er hadden doden /gewonden kunnen vallen! En als iemand 18 jaar is mag men volwassenheid verwachten , volgens de wet dan... kinderen zijn het en die moeten met harde hand worden geregeerd
Medewerker (17-5-2013 om 19:18)
@ron ze hebben niets buit gemaakt omdat de medewerker van zich af moest slaan!!!iemand die dit in zn hoofd haal hoort gewoon bestraft te worden 18jaar of niet!!!zolang mogelijk zitten!!!!!
Ron (17-5-2013 om 16:44)
@rob voor een jongen van 18 is die 8 maanden een goede straf en ze hebben zelf niets buit gemaakt, dus ze lachen hem toch wel uit, hij zal wel nadenken hoor de volgende keer
Anoniem (17-5-2013 om 16:20)
Dit betekent niet dat de buurt Triniteit zo slecht is komt puur doordat de buurthuis De Kameleon plaats maakt om jongeren criminele activiteiten laten uitvoeren. En het ergste is dat er jongens tussen lopen met een leeftijd van rond de 12!! Onbegrijpelijk, ik trek maar 1 conclusie en dat is sluiten!
Rob (17-5-2013 om 15:39)
Vindt het nog laag het had 8 jaar moeten wezen in plaats van 8 maanden dan denk je voor de volgende keer na van andermans spullen blijven ga er zelf voor werken deze mensen doen dat ook en jij wilt het afpakken zonder voor te werken schandalig heb medelijden met de ouders.
Cookie-instellingen beheren