Weerbericht:
Zonnig en sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote zoekactie naar vermiste duiker

Toegevoegd: 18-05-2013, 12.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
BURGHSLUIS - In de Oosterschelde bij Burghsluis wordt op dit moment gezocht naar een vermiste Belgische duiker.  

Even na 9.30 uur werd er alarm geslagen voor de vermissing. De duiker was op 30 meter diepte aan het duiken toen zijn buddy hem uit het oog verloor. De buddy belde vervolgens 112. Direct hierna zijn de reddingboten van de KNRM van Neeltje Jans gealarmeerd. Ook zijn er boten van de politie, brandweer en Rijkswaterstaat ingezet. Daarnaast is er een helikopter van de politie ter plaatse geweest om te zoeken. 

Uit voorzorg stonden er twee ambulances en een traumahelikopter stand-by. Een duikteam van de marine is onderweg om ook onder water naar de vermiste persoon te zoeken. 

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijn (22-5-2013 om 13:01)
Mijn god wat een kortzichtige reacties!!!! Sterkte aan de familie en duikteam van de jongen.!
Rob (20-5-2013 om 18:46)
Kan wel zien dat er mensen zijn die weinig verstand hebben. Duiken leer je niet zomaar. allereerst word je gekeurd of je het lichamelijk aan kan. Daarna is het oefenen . Veel theorie/praktijk . Het is echt niet zo dat er zomaar wat word gedaan. In de voetbal gebeurd meer.
Gewone belastingbetaler (20-5-2013 om 17:10)
Ik vindt het uiteraard erg voor de duiker en zijn familie en vrienden, maar het is toch al te zot dat de gewone man belasting moet betalen voor de ander zijn risico sport. Wie hier kritiek op heeft moet ook niet klagen dat we zo veel belasting moeten betalen tegenwoordig.
Duiker (20-5-2013 om 14:40)
Je kan wel zien dat de meeste die hier een reactie neerzetten niet weten waar ze over spreken. 99.9% van de duikers is via een club, en vaak ook nog via een speciale duik verzekering verzekerd, en worden minimaal 1x per jaar medisch gekeurd voor het uitoefenen van de duiksport.
L. (20-5-2013 om 10:04)
Wat denken jullie dat het elk weekend aan gemeenschapsgeld kost om al die gewonde voetballers van het veld te halen? Of al die debiele "voetbalsupporters" bij een prof wedstrijd?? Zou deze jongen serieus zijn gaan duiken als hij ook maar een klein vermoeden had om nooit meer boven te komen?
Dr.acula (20-5-2013 om 07:34)
Een verplichte noodknop stellen waarbij automatisch een zoeksysteem in werking treed zodat elke sec.ook benut word,niet willen zo systeem dan kosten verhalen op de persoon of nabestaande,het lijkt hard maar sommigen denken mij overkomt dit niet",kijk maar naar prins friso,dat had beter gekund.