Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten Oosterland langer vast

Toegevoegd: 18-05-2013, 13.07 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOSTERLAND - De twee verdachten die zijn aangehouden in verband met de brandstichtingen in Oosterland blijven langer vastzitten. 

Het tweetal, een 22-jarige man en een 38-jarige man afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland werden in de nacht van 7 op 8 mei jongstleden aangehouden na een brand in een schuur aan de Lange Achterweg in Oosterland.


Bij die brand raakte de 38-jarige man gewond. Hij werd na behandeling in het ziekenhuis in Rotterdam aangehouden maar dezelfde dag weer in vrijheid gesteld. Door de rechter-commissaris werd beslist dat er onvoldoende grond was hem nog langer vast te houden. De 22-jarige verdachte werd in verzekering gesteld. 

Op 13 mei is de 38-jarige man opnieuw aangehouden. Dit gebeurde omdat er in het onderzoek naar de branden nieuwe feiten aan het licht kwamen waardoor hij opnieuw als verdachte kon worden aangemerkt. 

Gisteren is besloten dat de 38-jarige man in ieder geval nog 14 dagen in bewaring wordt gehouden; de 22-jarige man heeft 30 dagen gevangenhouding gekregen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750