Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vermiste zwemmer Dishoek blijkt duiker

Toegevoegd: 19-05-2013, 02.56 uur
Gelukkig bleek het te gaan om een loze melding. Gelukkig bleek het te gaan om een loze melding.
Gelukkig bleek het te gaan om een loze melding.
© Foto: Strandwacht Dishoek
Door: Manfred Berrevoets
DISHOEK - Zaterdagmiddag omstreeks 13.40 uur zag een vrouw een in het zwart gekleed persoon te water gaan en verdwijnen in de zee ter hoogte van strandpaviljoen de Zeebries in Dishoek. 

Na deze melding zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een zoekactie. Er zijn twee reddingsboten van de KNRM ingezet. De strandwacht heeft reddingsboten ingezet van Vlissingen, Dishoek en Zoutelande. Verder zijn er twee kusthulpverleningsvoertuigen ingezet. Hiernaast is er ook een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen.


Na enige tijd bleek dat de melding zeer waarschijnlijk een duiker betrof die bij Dishoek een duik aan het maken was. Na enige tijd keerde de duiker terug aan de oppervlakte en kon vervolgens worden vastgesteld dat dit inderdaad de vermiste zwemmer betrof. Omstreeks 14.00 uur kon de zoekactie worden beëindigd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een duiker (21-5-2013 om 23:45)
@mutsje volgens mij ben je een blond mutsje want als je het bericht goed leest is de persoon NA ENIGE TIJD zelf terug aan de oppervlakte gekomen zonder problemen en wordt er geschreven dat bleek te gaan om een LOZE melding !!!!! dit is een schande voor de duiksport chapeau voor de hulp verlening
Mutsje (21-5-2013 om 17:55)
Doe toch eens normaal allemaal, wie weet wat er gebeurd is, in plaats van je druk te maken over kosten zou je je beter druk maken over de familie die nu in onzekerheid zit te wachten op enig nieuws. Hoop voor jullie dat jullie nooit in zo'n situatie komen. Sterkte voor de familie
Jos2 (21-5-2013 om 16:15)
Heel simpel: kosten zoekactie moeten voor rekening van de duiker zijn. Dit zal misschien een waarschuwing zijn voor andere zogenaamde duikers.
Freek (21-5-2013 om 13:13)
Die duidker "loopt" niet zomaar de zee in. Ten eerste heeft hij persluchtflessen op en ten teweede zal hij ook nog wel zijn vinnen aandoen. Die mevrouw heeft een goede bril nodig.
Anja (20-5-2013 om 17:18)
Duiken moest verboden worden. Het kost klauwen met geld aan hulpverlening per jaar en... wat levert het op??
Een duiker (20-5-2013 om 13:04)
Te zot voor woorden beboeten die duiker en duik brevetten afnemen zoals ik uit het bericht opmaak is hij alleen gaan duiken (hoe verzin je het) en heeft zijn duik plek niet gemarkeerd met een duik boei of vlag en wij mogen dat allemaal betalen lomperik
Cookie-instellingen beheren