Weerbericht:
Later vanavond en veen toenemende kans op mist. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Vermiste duiker is 16-jarige jongen

Toegevoegd: 19-05-2013, 03.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De vermiste duiker bij Burghsluis is vermoedelijk onwel geworden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit België. 


De jongen was zaterdagmorgen samen met een budy aan het duiken op een diepte van 30 meter toen hij onwel werd. Vervolgens raakte de zogeheten buddylijn tussen de twee duikers los. De buddy kreeg de jongen niet naar de oppervlakte en heeft vervolgens zelf alarm geslagen. Vervolgens is een grootscheepse zoekactie gestart. 

De Kustwacht verwacht dat de jongen niet meer in leven is. De politie en de marine hebben gezocht tot het donker werd en gaan zondagochtend verder. Het water wordt afgezocht met sonarapparatuur en duikers van de marine staan paraat. 

De burgemeester heeft een noodverordening afgegeven. In het gebied mag niet gedoken worden. 

Zie ook:
- 18/05/2013: Grote zoekactie naar vermiste duiker        
 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
2*duiker (24-5-2013 om 11:04)
Uit een krantenartikel blijkt dat Gijs (16j) in de problemen raakte, verloor daardoor zijn mondstuk en raakte in paniek. Zijn buddy heeft alles gedaan om Gijs naar boven te halen maar ze begonnen naar de bodem te zinken. De Buddy heeft dan de buddylijn doorgesneden om zijn eigen leven te redden
Anoniem (22-5-2013 om 17:38)
Hallo, Weet iemand of deze jongen nog is gevonden? Heel veel sterkte voor de na bestaande en zijn buddy. Zijn buddy zal er ook een trauma aan overhouden waarsachijnlijk. Heel veel sterkte in de verwerking
Duiker (20-5-2013 om 23:14)
@Bram, het zal eens niet zo zijn dat jij er weer een mening over hebt. Deze jongen en zijn buddy hebben zich aan de regels gehouden, en zijn daar niet vanaf geweken. Als je onwel wordt kan het zo maar gebeuren dat de buddylijn van je pols losraakt.
D (20-5-2013 om 09:49)
Veel sterkte voor de nabestaanden.
Bram (20-5-2013 om 05:55)
Blijkt maar weer eens temeer dat duiken een gevaarlijke sport is, waarbij je je heel goed aan alle exacte regels moet houden. Daar mag en kan je niet van afwijken. De buddy-lijn is vreselijk belangrijk. Je leven hangt letterlijk en figuurlijk aan een draad. Hoop dat de jongeman gauw gevonden wordt.;
Harmen (19-5-2013 om 11:03)
Ook een marine duiker of een brandweer duiker is een mens en is het geen prettig idee om naar zo'n jongen te moeten zoeken. Zij hebben alleen het voordeel zij sneller hulp krijgen om het te verwerken. Maar het blijven mensen en reageren niet anders dan niet mariene of brandweer dukers.
Cookie-instellingen beheren