Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Gewelddadige poging beroving

Toegevoegd: 20-05-2013, 15.06 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is zaterdagavond een 20-jarige man het slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. De man werd mishandeld.


Volgens de politie vond het incident tussen 22.30 en 22.40 uur plaats in de Agaat. Een 20-jarige man liep zaterdagavond richting door de wijk Dauwendaele richting het NS-station. Hij stak de Vrijlandstraat over en liep vervolgens de Agaat in. Bij het parkeerterrein stond een groepje mannen. Eén van hen achtervolgde en bedreigde vervolgens het 20-jarige slachtoffer.

De dader is een man van ongeveer 18 tot 22 jaar oud, 1.90 lang en heeft een donkere huidskleur. Hij heeft kort krullend kroeshaar. Het slachtoffer verzette zich en kon daardoor ontkomen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit delict en is in het bijzonder op zoek naar twee vrouwen van 18 tot 22 jaar met een getinte huidskleur die ten tijde van de mishandeling op een afstand van circa 50 meter van de mishandeling voorbij liepen. De vrouwen stopten even waarna zij hun weg vervolgden. Zij zijn even later op het station gezien.

Getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Middelburg of te bellen naar 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remko (22-5-2013 om 20:43)
Ik woon daar, helaas niets gezien. Overigens vind ik de reacties onder deze nog al overtrokken. Persoonlijk ondervind ik geen problemen in de wijk. Ook heb ik de genoemde hanggroepen nooit gezien en ik vind de reactie van Heleen zelfs eng, denk eens na joh, ik ken een 6-jarige die het beter begrijpt
Van buren (21-5-2013 om 23:57)
De Edelstenenbuurt is rijk aan hang/verveelgroepen en verplaatsen per uur. Je hoort erbij als je laat zien hoe stoer je bent als je het voortouw neemt om een onschuldig iemand te beroven. Ze hebben bezit genomen van deze wijk en brengen hun eigen cultuur erin. Dat voelt vast als een verrijking
Heleen (21-5-2013 om 10:46)
Welk probleem?? Volgens de boven ons gestelden is er toch helemaal geen probleem. Nee dat zie je echt verkeerd dit is allemaal "cultuurverrijking" daar moeten we blij mee zijn. Vooral allemaal weer strategisch (blijven) stemmen als het er ooit nog van komt dat we nog mogen gaan stemmen van Brussel.
Marco (20-5-2013 om 21:26)
Tsjaaaa,.... Ik heb wel'ns gehoord dat de bewoners van de vroegere Bonedijkenbuurt in Vlissingen verplaatst zijn naar de Edelstenenbuurt in Middelburg. Naar mijn idee verplaats je daarmee ook gewoon het probleem. Het gaat om de mentaliteit van de bewoners, niet om de buurt.
Cookie-instellingen beheren