Weerbericht:
Bewolkt, af en toe (mot)regen. Morgen af en toe zon
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Bemanning schip blust brand Hansweert

Toegevoegd: 21-05-2013, 08.43 uur
Door: Roland de Jong
HANSWEERT - De bemanning van een schip heeft vanochtend in de haven van Hansweert een brand aan boord zelf weten te bedwingen.


De brand woedde op de Belgische tanker 'Texas' met een lengte van 113 meter en een breedte van 15 meter. De brand werd rond 07.05 uur ontdekt. Het schip werd afgemeerd in de Zuidervoorhaven aan de Voorhaven.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en schaalde op naar middelbrand. Na onderzoek door de brandweer werd rond 07.55 uur duidelijk dat de brand volledig was gedoofd.

Ook het vaartuig RWS79 en sleepboot Bravo kwamen ter plekke.


Foto's

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (21-5-2013 om 17:06)
Goed gereageerd door de bemanning. Aangezien het een tanker betreft had de schade veel groter kunnen zijn!!
Tuurlijk (21-5-2013 om 09:15)
De brand was al door de bemanning bezworen voor de brandweer ook maar gealarmeerd was. Maar ja, hulpdiensten klinkt interessant hè, laat ze maar lekker gaan GRIP Enen op doodsaaie locatie!
Cookie-instellingen beheren