Weerbericht:
Perioden met zon en een bui. Zondag meer buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Containerbrand Goes blijkt flinke klus

Toegevoegd: 26-05-2013, 17.58 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een ogenschijnlijk simpele containerbrand heeft de brandweer van Goes zondagmiddag uren zoet gehouden. 
 
De brand woedde op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Van Doornestraat. De brand, die gepaard ging met forse rookontwikkeling, werd rond 13.45 uur ontdekt. Toen de brandweer ter plekke kwam, bleek er een flinke hoeveelheid kunststof in een container in brand te staan.

Een andere container werd eerst weggehaald om overslag te voorkomen. Toen dit gebeurd was, werd het brandende materiaal uit de container gehaald. Het blussen bleek echter erg lastig. Het plastic was namelijk erg heet geworden en er waren grote brokstukken gevormd doordat het materiaal was gaan smelten.

De brandweer kon dit maar lastig uit elkaar krijgen en ook het blussen bleek geen gemakkelijke klus. Na een uur werd daarom het sein middelbrand gegeven. Dat gebeurde met het idee om de brandende hoop af te dekken met schuim, maar dat plan werd even later weer gewijzigd.

Besloten werd om een graafmachine ter plekke te brengen om al het kunsstof goed uit elkaar te kunnen halen. Nadat die eenmaal was gearriveerd kon rond 16.25 uur het sein brand meester worden gegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vrijwilliger (27-5-2013 om 10:51)
Waarom geen schuim ?????
Michelle (26-5-2013 om 20:33)
Goh, hoe zou dit zijn ontstaan????
Henkie (26-5-2013 om 19:08)
En weer geen schadelijk stoffen zeker in de lucht.......