Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders stapelwolken
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vliegtuig neergestort bij Arnemuiden

Toegevoegd: 27-05-2013, 12.03 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op een bouwterrein in Arnemuiden is maandag halverwege de ochtend een klein vliegtuig neergestort. Twee mensen raakten gewond.


Het ongeluk gebeurde op een terrein aan de Muidenweg waar camping De Witte Raaf wordt uitgebreid. De locatie ligt vlakbij vliegveld Arnemuiden aan de Calandweg. Het toestel belandde half in het water.

De brandweer rukte met diverse voertuigen uit. Ook werden verschillende ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De inzittenden konden echter snel uit het vliegtuig komen en bleken niet ernstig gewond te zijn geraakt. De komst van de traumahelikopter was niet nodig. Er ontstond geen brand. De brandweer werd mede ingezet vanwege lekkende brandstof.

De luchtvaartpolitie gaat ter plekke onderzoek doen. Volgens de politie Zeeland-West Brabant is een motorstoring mogelijk de oorzaak van het ongeluk.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (28-5-2013 om 15:11)
Het is toch goed afgelopen?? Overal in het verkeer gebeuren ongelukken. Men mocht willen dat het altijd zo goed afloopt als gisteren!! Ik woon er heel dicht bij en .... nee ik ben niet bang!!!
Ruud (27-5-2013 om 20:50)
Leuk voor m;n collega G. Nou durft hij nooit meer te vliegen.....
Traas (27-5-2013 om 16:30)
Het moet maar eens afgelopen wezen. Boven Nieuwdorp cirkelen die piloot-juppen ook hele dagen rond (en veel te laag). Ga ergens anders vliegen, boven het Veerse Meer of zo ipv andere mensen geluidsoverlast te bezorgen. Vandaag of morgen stort er ook een boven ons dorp neer!
Thirsa (27-5-2013 om 14:10)
M'n vader staat er leuk op. brandweer arnemuiden
Piet (27-5-2013 om 14:00)
@Loes wat een domme reactie, motorfalen had ook boven dorp/stad kunnen gebeuren, uitbreiding van de Witte Raaf heeft er niets mee te maken @Marco, Ja laten we van heel Nederland een noodlandingsbaan maken!? Nee natuurlijk niet; overigens akkerland genoeg Gelukkig is het enigszins goed afgelopen!
Albert Vermeule (27-5-2013 om 13:27)
Blij te horen dat de inzittenden het er goed van hebben afgebracht en er geen ernstige gewonden of doden zijn gevallen
Cookie-instellingen beheren