Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste zeehondenpup gered

Toegevoegd: 02-06-2013, 19.05 uur
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Bij Burgh-Haamstede is zaterdag voor het eerst dit jaar in Zeeland een zeehondenpup, een zogeheten 'huiler' gevonden.

Het mannetje was maximaal twee dagen oud. De Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren gaf het diertje direct voeding. Door medewerkers van SOS Dolfijn, die toevallig in Vlissingen waren, is de pup naar het ontmoetingspunt bij Eemnes gebracht.


Daar stond de zeehondenambulance klaar om de huiler naar de zeehondencreche in Pieterburen te brengen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjan (3-6-2013 om 23:10)
Gewoon dood laten gaan, zo werkt dat in de natuur..
Gerard (3-6-2013 om 18:04)
Wat maken ze zich toch druk om een zeehond! Er komen er veel te veel in de Oosterschelde. Je moet de natuur zijn gang laten gaan. Als deze dood gaat is dat normaal. Het is van de zotte terwijl mensen in het prille begin en op het eind van hun leven onbeschermd zijn, dat dieren zo'n aandacht krijgen!
Frank (3-6-2013 om 11:20)
Een zeehondenmoeder laat nooit haar pup alleen achter. Dus een pup of huiler op het strand is wel degelijk een vondeling die alle hulp nodig heeft om te overleven. Zoniet is hij binnen de 24 uur dood.
Gérard (2-6-2013 om 19:42)
Denk je als zeehondenmoeder even een duik te nemen voor een maaltje vis, halen ze je kind weg.
Cookie-instellingen beheren