www.hvzeeland.nl

Overvaller Zeeman voor rechter

Toegevoegd: 03-06-2013, 16.16 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De keuze die een 39-jarige Axelaar op 17 oktober 2012 maakte was voor hem kennelijk niet zo moeilijk. Hij had zin in cocaïne, het geld ontbrak hem en 'dus' stapte hij bij Zeeman in zijn woonplaats binnen, bedreigde een 15-jarige caissière met een mes en vroeg op kalme toon om geld.

In totaal 290 euro rijker wandelde hij de winkel uit, stapte op zijn fiets en reed linea recta naar de dealer om daar 290 euro in te wisselen voor vijf gram cocaïne. De politie bekeek camerabeelden en herkende de man.

De Axelaar heeft inmiddels een respectabel strafblad opgebouwd. In totaal 32 dossiers met 54 misdrijven, waaronder het nodige huiselijke geweld. Ook zijn er inmiddels twaalf rapporten over hem verschenen. Meewerken aan een onderzoek door gedragsdeskundigen weigert hij categorisch uit vrees voor een tbs met dwangverpleging.

En omdat dus geen enkele deskundige precies weet wat de man mankeert en of hij in aanmerking komt voor een tbs in welke vorm dan ook, bleef er voor het Openbaar Ministerie weinig anders over dan maar weer eens een celstraf te eisen: drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk en toezicht door de reclassering. De zaak tegen de Axelaar diende maandag voor de rechtbank in Middelburg.

Uitspraak 17 juni.

Zie ook:
- Verdachte overval Axel opgepakt (18-10-2012)
- Gewapende overval Zeeman Axel (17-10-2012)