Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Man cel in voor wietkwekerij'

Toegevoegd: 03-06-2013, 16.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 29-jarige man uit 's Hertogenbosch is maandag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van een jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk geëist.


De man was door een collega ingehuurd om diens woning aan de Westkolkstraat in Terneuzen op te knappen. In plaats daarvan ontstond erop twee verdiepingen een hennepkwekerij met 408 planten en door  onprofessioneel geknoei met de stroomvoorziening vloog de woning in de late avond van 17 juni vorig jaar in brand. Het pand brandde tot de grond toe af.

Volgens de deskundigen was de brand ontstaan doordat de illegaal aangelegde voedingskabel overbelast was geraakt, daardoor begon te smelten en vervolgens voor de brand zorgde. Omdat de ramen volledig waren dichtgetimmerd werden de vlammen pas zichtbaar toen ze door het dak sloegen.

Het was allemaal zijn eigen schuld geweest, betoogde de Bossenaar. Hij was verslaafd, had geldgebrek etc. en was dus maar een hennepkwekerijtje begonnen. Zijn collega had met de hele zaak niets te maken. Dat laatste liet officier van justitie W. Suijkerbuijk maar voor wat het was. Die was er heilig van overtuigd dat die collega wel degelijk van de hele handel en wandel in de Westkolkstraat moest weten en misschien wel medepleger of opdrachtgever was geweest.

Uitspraak 17 juni.

Zie ook:
- Grote brand in pand Terneuzen (18-06-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
? (5-6-2013 om 09:49)
Slaat nergens op als je iemand een mes op zn keel zet en diegene bedreigt je lopen ze na een dag al vrij en je hebt een wiet kwekerij en je zit gelijk vast. Zeg nou eerlijk watis erger? Welkom in nederland:s
Piet (3-6-2013 om 20:43)
Geldgebrek hebben, maar wel alle benodigdheden kunnen kopen om een kwekerij op te zetten. Sommige mensen zijn te dom om te poepen heb ik weleens het idee. Zielig doen als je gepakt wordt, maar de grote man uithangen als je wél kan oogsten..!!
Fac (3-6-2013 om 17:45)
Die "collega" moet dan maar opgepakt voor het verschaffen van zwartwerk en dus belastingontduiking, ik schat in dat deze zijn hele woning op die manier heeft opgeknapt, laten we zeggen een halve ton. die moet ie maar terug betalen dan.
Cookie-instellingen beheren