Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk voor start oefening

Toegevoegd: 04-06-2013, 21.59 uur - Update: 04-06-2013, 22.54 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Net voor de start van de grote rampenoefening in de Westerscheldetunnel is vanavond vlak voor die tunnel een ernstig ongeluk gebeurd. De betrokkenen waren deelnemers aan die oefening. De oefening is afgelast.


Het ongeluk gebeurde rond 20.50 uur toen de deelnemers zich richting de tunnelbuis begaven om zich klaar te maken van de oefening. Deze zou rond 21.30 uur van start gaan. Hulpverleners waren deels al in de buurt van het tunneltracé en konden zodoende snel ter plekke komen.

Er was sprake van een kop-/staartbotsing tussen vier personenauto's en meerdere mensen raakten gewond. De politie spreekt van zeker twee gewonden. Zij hadden last van hun nek en de brandweer heeft twee deuren uit één van de betrokken voertuigen geknipt om hen op een voorzichtige manier uit de auto te kunnen halen. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

De gewonden waren mensen die zouden figureren bij de oefening. Het ging niet om lotusslachtoffers. De figuranten zouden geen letsels uitbeelden. Diverse andere figuranten en lotusslachtoffers waren getuige van het ongeluk. Zij zijn onverricht ter zake weer naar huis gegaan want de oefening is afgelast.

Rampenoefeningen in de Westerscheldetunnel worden niet vaak gehouden. Elk jaar gaat de tunnel één keer volledig dicht voor groot onderhoud. Slechts eens in de drie jaar vindt een grote oefening plaats. Het onderhoud gaat overigens wel gewoon door. Het verkeer kan tot uiterlijk 04.00 uur geen gebruik maken van de beide tunnelbuizen en wordt omgeleid via Antwerpen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (5-6-2013 om 14:56)
In de eerste plaats is het natuurlijk triest voor de slachtoffers, maar het is wel een beschamende vertoning. Ik hoop dat de verantwoordelijke(n) voor deze scenario oefening er lering uit trekken en preventieve/correctieve maatregelen doorvoeren voordat een volgende oefening wordt gehouden.
Anoniempje (5-6-2013 om 14:24)
Loes denkt dat ze zelf nooi fouten maakt geloof ik
Petra (5-6-2013 om 09:05)
Sterkte voor de slachtoffers. hopelijk heeft dit geen nadelige gevolgen om de tunnel nogmaals af te sluiten...bekruipt ze enorm het eilandgevoel. hopelijk valt het met de lichamelijke schade mee.
Loes (5-6-2013 om 08:35)
Die figuranten zijn zelf slachtoffer, wanneer houden eens afstand vd voorganger, met bumberkleven ben je echt niet slim bezig.
Michel (5-6-2013 om 07:31)
Ik snap niet goed waarom er al hulp aanwezig was, die moesten dan toch om half 9 worden opgeroepen als ze thuis zitten ofzo?
Tim (5-6-2013 om 00:34)
Sterkte met de nekpijn !
Cookie-instellingen beheren