Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 91 km

Ernstig ongeluk voor start oefening

Toegevoegd: 04-06-2013, 21.59 uur - Update: 04-06-2013, 22.54 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Net voor de start van de grote rampenoefening in de Westerscheldetunnel is vanavond vlak voor die tunnel een ernstig ongeluk gebeurd. De betrokkenen waren deelnemers aan die oefening. De oefening is afgelast.


Het ongeluk gebeurde rond 20.50 uur toen de deelnemers zich richting de tunnelbuis begaven om zich klaar te maken van de oefening. Deze zou rond 21.30 uur van start gaan. Hulpverleners waren deels al in de buurt van het tunneltracé en konden zodoende snel ter plekke komen.

Er was sprake van een kop-/staartbotsing tussen vier personenauto's en meerdere mensen raakten gewond. De politie spreekt van zeker twee gewonden. Zij hadden last van hun nek en de brandweer heeft twee deuren uit één van de betrokken voertuigen geknipt om hen op een voorzichtige manier uit de auto te kunnen halen. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

De gewonden waren mensen die zouden figureren bij de oefening. Het ging niet om lotusslachtoffers. De figuranten zouden geen letsels uitbeelden. Diverse andere figuranten en lotusslachtoffers waren getuige van het ongeluk. Zij zijn onverricht ter zake weer naar huis gegaan want de oefening is afgelast.

Rampenoefeningen in de Westerscheldetunnel worden niet vaak gehouden. Elk jaar gaat de tunnel één keer volledig dicht voor groot onderhoud. Slechts eens in de drie jaar vindt een grote oefening plaats. Het onderhoud gaat overigens wel gewoon door. Het verkeer kan tot uiterlijk 04.00 uur geen gebruik maken van de beide tunnelbuizen en wordt omgeleid via Antwerpen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T is was (6-6-2013 om 18:20)
Mijn reacties komen steeds niet door. Zwaar vermoeiend... :-( Ik zei dus: óefenen mensen, niet in het echt op elkaar gaan botsen.... ;-) Beterschap nochtans voor de gewonden..
Bram (6-6-2013 om 02:22)
Hoe dan ook en wat de oorzaak ook mag zijn: dit was een zeer realistische oefening.
T is wat (5-6-2013 om 20:13)
Óefenen, mensen, niet echt op elkaar gaan botsen... ;-) Beterschap voor de gewonden.... Michel, die mensen zouden toch gaan oefenen, vandaar dat ze al in de buurt waren... Geluk bij een ongeluk.
Marlen (5-6-2013 om 19:53)
O jee gaan ze hen nu nog eens afsluiten en ons zeeuwen isoleren want het rijk mag da he erg maar nu niet meer he open laten die tunnel
Zeeuw (5-6-2013 om 16:40)
Deze mensen namen hun rol wel HEEL serieus!! sterkte
Brandweervrouw (5-6-2013 om 16:30)
@michel,alles werd klaargemaakt voor de oefening.hulpverleners worden pas rond half 10 [email protected],was je erbij?je weet niet hoe het is gebeurd.dit was wel harder aangekomen dan alleen bumperkleven.sterkte voor alle slachtoffers,hulpverleners en mensen die er getuige van zijn.
Cookie-instellingen beheren