Weerbericht:
Vanochtend regen, 's middags droger. In de middag en avond veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Veere oefent samen met SAR-helikopter

Toegevoegd: 01-11-2003, 15.54 uur
Door: Kees den Hollander [HVZeeland.nl]

VEERE - De bemanning van de Zeeuwse reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft vrijdag deelgenomen aan de jaarlijkse helikopter drill. Met een Lynx helikopter van de SAR eenheid van Marinevliegbasis De Kooy te Den Helder werden een aantal hoist en evacuatie-oefeningen gehouden.

Regelmatig worden hulpverleningen op zee uitgevoerd door reddingboten van de KNRM in samenwerking met helikopters van de Search and Rescue (SAR) eenheden van Koninklijke Luchtmacht of Koninklijke Marine. Het gaat hierbij om gecompliceerde en risicovolle procedures die dan ook regelmatig door de verschillende SAR-eenheden moeten worden geoefend.

Allereerst werden een aantal SAR oefeningen  gehouden in de monding van de Westerschelde met de reddingboten Zeemanshoop en Winifred Lucy Verkade-Clark van de reddingstations Breskens en Cadzand. Vervolgens werd geoefend met de reddingboot Uly van het reddingstation Westkapelle.

Na de middag werden een aantal helikopter-evacuatie oefeningen gehouden met de reddingboot John Stegers van het reddingstation Veere. Deze oefeningen vonden plaats op het Veerse Meer ter hoogte van Veere. Tenslotte werd een hoist-operatie gedaan met de reddingboten Koopmansdank en Harder van het reddingstation Noordland-Burghsluis rondom de Oosterscheldekering.

Na afloop van de oefeningen kon door de bemanning van de reddingboten en de SAR helikopter worden teruggezien op een geslaagde en leerzame dag.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750