Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man voor rechter vanwege drugshandel

Toegevoegd: 06-06-2013, 14.54 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Ze waren er niet over uit. De raadsman van een 41-jarige Vlissinger die verdacht werd van drugshandel en de officier van justitie die zijn zaak behandelde. Hoeveel klanten had de man en hoe lang had hij hen bediend?

De klanten van de 41-jarige Vlissinger die zich donderdag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden voor de handel in en het bezit van cocaïne konden hem bellen. ‘s avonds, ’s nachts, het maakte niet uit. Hij kwam eraan. Een jaar lang -van maart 2012 tot en met 4 maart van dit jaar - zou hij in de drugs hebben gedeald, maar dat vond de Vlissinger toch wel iets te lang ingeschat.


En ook zijn klantenbestand zou ook beduidend minder zijn dat de zestien die een van de rechters voor hem oplepelde. "Negen, tien. Meer niet." Het was niet de eerste keer dat hij voor het hekje stond om zich te verantwoorden voor dealen. In 2002 kreeg hij drie jaar cel opgelegd, in 2005 één jaar en gisteren hoorde hij een celstraf van twee jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.

Zijn raadsman was van oordeel dat anderhalf jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk een passender straf voor de Vlissinger zou zijn. Verder stipte de raadsman aan dat vooral het gezin van zijn cliënt de dupe van een celstraf zou worden. "Die heeft-ie dan zelf in de problemen gebracht", aldus de officier van justitie.

Uitspraak 20 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (7-6-2013 om 07:43)
Raadsman zegt dat het gezin de dupe is... Gaan we nou werkelijk proberen om alle verantwoordelijkheid van de dader zijn actie weg te poetsen? Raadsmannen weten soms ook niet meer wat ze ter verdediging moeten zeggen, maar dit is gewoon lachwekkend.
Marco (7-6-2013 om 03:08)
Dat 'r nog 'n raadsman is die zo'n verachtelijk persoon gaat proberen 'goed te praten' ! Laat 't ventje lekker zélf z'n boontjes doppen. Kan ie goed genoeg als ie vrij is. En 'n gezin ? Sorry hoor, maar zijn die mensen niet veel beter af zonder zo'n 'voorbeeld' ! Ach,.... 't Is Nederland hè !
Vreemd eigenlijk (6-6-2013 om 23:39)
Vreemd eigenlijk, dat er geschat moet worden wat de dader in het verleden gedaan zou kunnen hebben. alsof iemand met een snelheidsovertreding soms ook maar geschat wordt dat die waarschijnlijk dan ook al jaren zo rijd elke dag ? waar is het bewijs van die jaren dealen eigenlijk ? dat is er dus niet.
Cookie-instellingen beheren