Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Veroordeelde toch niet achter tralies

Toegevoegd: 06-06-2013, 14.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vaste prik: als een veroordeelde toezicht door de reclassering krijgt opgelegd en hij houdt zich niet aan de voorwaarden, dan wordt het alsnog een verblijf achter de tralies. Zo ook een 27-jarige Vlissinger. Althans, dat was de bedoeling...


Donderdag moest hij voor de rechtbank in Middelburg verschijnen om daar te horen dat de drie maanden voorwaardelijke celstraf die hem in december 2011 voorwaardelijk waren opgelegd, geëffectueerd zouden worden.

De reclassering had hem twee keer voor een gesprek uitgenodigd, maar hij kwam niet opdagen. Dus vandaar. Maar de man had een verhaal. Hij was een tijd zwervend geweest en had dus ook geen weet van de uitnodigingen. In het begin had-ie ook wel zelf contact gezocht, maar toen konden ze hem niet ter wille zijn omdat hij nog niet  'in het systeem’ zat.

Voor de officier van justitie reden genoeg om niet de ten uitvoerlegging van die voorwaardelijke drie maanden cel te eisen, maar om zijn proeftijd van twee jaar met één jaar te verlengen. Maar wel met de waarschuwing dat het deze keer wel goed moest gaan.

Uitspraak 20 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (7-6-2013 om 05:26)
Vreemde zaak, je mag wel iets uitvreten........mensen in elkaar slaan, beroven enzzzzzz...maar je word niet gestrafd omdat je zielig bent.
Robin (6-6-2013 om 19:12)
Foei....niet meer doen he......ongekend!!!
Cookie-instellingen beheren