Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veilig naar het Reynaertcollege

Toegevoegd: 07-06-2013, 09.43 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Deze maand vindt in de gemeente Hulst voor de tiende keer het verkeersproject “Veilig naar school” plaats. Dit project werd in 2003 ontwikkeld en is een initiatief van het Reynaertcollege en Praktijkschool Hulst in nauwe samenwerking met de politie, de gemeente en 3VO-afdeling Hulst.

Het project laat onder andere de meest veilige route zien van huis naar school en terug. Deze route wordt onder de aandacht gebracht bij de leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Oost-Zeeuws- Vlaanderen, de toekomstige brugklassers.


Ieder jaar nemen ongeveer 350 toekomstige brugklassers deel aan de happening. Dit jaar gebeurt dit op maandag 17 juni 2013. Op deze dag fietsen de toekomstige brugklassers in groepsverband de minst onveilige route naar het Reynaertcollege. Een route waar ze de schooljaren daarna hopelijk gebruik van gaan maken.

Eenmaal aangekomen op het Reynaertcollege worden de leerlingen ontvangen door de projectgroep “Veilig naar school”. Door middel van allerlei activiteiten wordt er aandacht besteed aan de deelname in het verkeer. De leerlingen worden geprikkeld om bewust te worden van hun eigen verkeersgedrag en dat van anderen. Er wordt een film gedraaid met live-beelden van de routes en de knelpunten.

Ook de ouders maken kennis met het project Veilig naar school. Dit gebeurt eveneens op 17 juni 2013 tijdens een introductieavond op het Reynaertcollege. De ouders krijgen ook de film te zien die dezelfde middag is vertoond aan hun zoon/dochter.

De projectgroep Veilig naar school is het gehele jaar actief en wijst de gemeente en andere wegeigenaren op gevaarlijke verkeerssituaties.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een kind (17-6-2013 om 12:14)
Nou idd mam... het is nu wel heel vervelend aan het worden...
Een ouder (7-6-2013 om 16:06)
Zeer,zeer,zeer goed initiatief,,,het opend de ogen.. Mijn 2 zonen zitten op het Reynaert dus heb de film al een paar keer gezien .Nog steeds blijf ik aandringen tot uitkijken,,,tot vervelens toe..
Cookie-instellingen beheren