Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Bromfietser slaat meisje na botsing

Toegevoegd: 08-06-2013, 13.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Vrijdagmiddag rond 17:15 uur fietste een 18-jarig meisje vanuit Kapelle terug naar haar woonplaats Goes. Ter hoogte van de Noordstraat in Kapelle wilde zij linksaf slaan, de Noordstraat in. Door een foutief ingeschatte voorrangssituatie komt zij in aanrijding met een bromfiets die bestuurd wordt door een 16-jarige jongeman uit Hansweert.


De 16-jarige jongen moet namelijk zo hard remmen voor het meisje dat hij een aanrijding niet meer kan voorkomen en met zijn voorwiel tegen de fiets van het meisje aanbotst. Beide komen ten val. Hierop wordt de jongeman zo boos dat hij naar het meisje toeloopt en haar twee keer een klap in haar gezicht geeft. Er komen twee getuigen aanlopen, de politie wordt gebeld en de jongeman is inmiddels al weer wat bedaard. 

Als de politie ter plaatse komt en het verhaal aanhoort, wordt de 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van mishandeling. Het meisje uit Goes doet aangifte van dit feit. De jongen wordt overgebracht naar het politiebureau. Daar verhoren agenten hem en hij legt een bekennende verklaring af. Hij betuigt spijt en wil de eventuele schade aan de fiets van het meisje vergoeden. Intussen zijn ook de twee getuigen door de agenten verhoord.

Tegen 20:30 uur wordt de aangehouden verdachte weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slachtoffer(met nu een extra goede opletmetode) (11-7-2013 om 17:41)
Zal even kort samenvatten, ik had juist voorrang van de brommer. Ik kwam van rechts en had geen haaientanden. Het is een beetje vreemd geschreven dit, maar heb het zelf meegemaakt. Slaan sloeg inderdaad nergens op, heb er een maand last van gehad. Schade vergoeden en straf is een goed oplossing...
Marina (8-7-2013 om 17:23)
In feiten is een meisje kwetsbaarder in het verkeer dan die lafhartige jongeman! Het meisje heeft zich bij de val pijn gedaan en gaat die jongen nog een schepje er boven op doen door haar extra klappen te geven! Die jongeman had kunnen vragen of ze zich pijn heeft gedaan!
Johan (9-6-2013 om 23:30)
Bij indigo geven ze een curses die heet op je hoede voor je woede lijkt mij goed dat deze jongen daar naar toe gaat.
Mariie (9-6-2013 om 15:04)
Deze bromfietser moet eens leren om te gaan met zijn woede. Het is niet normaal, wat een kort lontje..Ik moet er niet aan denken, dat het mijn dochter of kleindochter zou zijn op de fiets..
Piet (9-6-2013 om 11:28)
Vreemd dat de jongen de schade aan de fiets wilt/gaat betalen, terwijl het meisje geen voorrang gaf. Ik had liever gelezen dat er een schadevergoeding komt wegens het aangebrachte letsel door zijn agressieve gedrag. Dat is immers ook de reden van zijn aanhouding.
Niek (9-6-2013 om 07:03)
Hij wilt de schade aan de fiets eventueel vergoeden? Goh, sympathiek van hem.
Cookie-instellingen beheren