Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man uit zee gered in Vlissingen

Toegevoegd: 09-06-2013, 12.38 uur
De hulpdiensten op het strand in Vlissingen.
De hulpdiensten op het strand in Vlissingen.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft zaterdag een 27-jarige Engels sprekende man uit Zimbabwe uit zee gered.  


Rond 16.45 uur kwam die man, die niet kon zwemmen, in de problemen toen hij door de stroming de vaste grond onder zijn voeten verloor. Hij verdween onder water, maar werd opgemerkt door strandwachten die met een instructeur net een bijscholingscursus aan het afronden waren. Zij hebben de man naar het strand gebracht.  

Voor het incident werd in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is niet meer ingezet. De man is behandeld tegen onderkoelingsverschijnselen, is erg geschrokken maar maakt het weer goed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kevin (10-6-2013 om 19:20)
Heel vervelend voor deze man, wel goed dat er direct en adequaat is gereageerd. Wat ik wel wil zeggen is dat heel veel mensen niet weten wat de zee kan doen. De stromingen zijn dusdanig sterk dat iedereen zomaar verrast kan worden. Een zwemdiploma lijkt mij geen overbodige luxe voor de zee.
Tommieboy (10-6-2013 om 09:57)
Zeker verstand verloren? Waarom zou hij zelf moeten dokken? Dit kan iedereen overkomen, er is goed gereageerd en snel. Ik zie het al voor me dat iedereen hulpverlening zelf moet betalen. Zou wat wezen zeg.
Jakko (9-6-2013 om 17:47)
Laat hem ook ff dokken dan voor de gemaakte kosten
Cookie-instellingen beheren