Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Man uit zee gered in Vlissingen

Toegevoegd: 09-06-2013, 12.38 uur
De hulpdiensten op het strand in Vlissingen.
De hulpdiensten op het strand in Vlissingen.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft zaterdag een 27-jarige Engels sprekende man uit Zimbabwe uit zee gered.  


Rond 16.45 uur kwam die man, die niet kon zwemmen, in de problemen toen hij door de stroming de vaste grond onder zijn voeten verloor. Hij verdween onder water, maar werd opgemerkt door strandwachten die met een instructeur net een bijscholingscursus aan het afronden waren. Zij hebben de man naar het strand gebracht.  

Voor het incident werd in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is niet meer ingezet. De man is behandeld tegen onderkoelingsverschijnselen, is erg geschrokken maar maakt het weer goed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (11-6-2013 om 17:59)
@ Jakko en Els, Beetje domme reactie, De strandwacht en andere hulpverlening zijn allang betaald ook als ze de hele dag op het strand spreekwoordelijk uit hun neus zitten te eten.
Loes (11-6-2013 om 17:03)
Mensen weten ook dat er schepen varen, ga dan lekker naar een zwembad
Shannon (11-6-2013 om 16:53)
Sterkte voor mijnheer! Jakko&Els, een lesje menselijkheid zou niet misstaan. Vooral de opmerking: ze kosten ons al meer dan ons lief is, is beneden alle peil. We hebben het hier over een mensenleven. Hou toch eens op met dat discrimineren. Het getuigd van onwetendheid en is zelfs "een beetje dom".
Els (11-6-2013 om 12:01)
Jakko,je heeft gewoon gelijk,ze kosten al meer,dan ons lief is.
Elza (vervolg) (11-6-2013 om 08:33)
Als de zee onrustig is dan heb je wel hoge golven, maar kan je gewoon op je plaats blijven staan. Maar het kan ook geheel anders zijn. In zee zwemmen is niet zoals in een zwembad, of in een stil staand meertje. Maar bij deze ook sterkt voor de man. Denk dat die wel erg geschrokken is
Elza (11-6-2013 om 08:30)
@Kevin, ik snap jou heel goed. Maar met een zwemdiploma begin je in en op zee ook niks. De zee is zo ontzettend onvoorspelbaar. Als je denkt dat de zee rustig is, dan heb je zo een sterke onderstroom dat je dus in no time 300 m bent verplaatst zonder dat je het weet.
Cookie-instellingen beheren