Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man vast voor dumpen drugsafval

Toegevoegd: 11-06-2013, 18.53 uur
Door: Roland de Jong
ROOSENDAAL - Vanmorgen is door de politie een Roosendaler (38) aangehouden. Hij wordt verdacht van zijn betrokkenheid bij meerdere illegale dumpingen van chemisch afval. Twee dumpingen vonden plaats in Sint Philipsland.


In mei 2012 zijn in Bergen op Zoom op meerdere locaties invallen gedaan. Op drie locaties werd toen amfetamine en XTC aangetroffen. De productie werd ontmanteld en de synthetische drugs in beslag genomen. Een man uit Bergen op Zoom werd destijds als verdachte aangehouden en is inmiddels door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deed samen met het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen onderzoek naar het aangetroffen afval. Het NFI trok in maart jongstleden de conclusie dat het chemische afval, dat in beslag werd genomen, overeenkomt met enkele illegale dumpingen van chemisch afval.

In de gemeente Roosendaal werd in bosgebied Marterdreef op 30 juni 2011 afval gedumpt. In Sint Philipsland gebeurde dat op 24 maart en 14 juli 2011 aan de Campweg. Bij de Slaakdam in De Heen was het op 15 juli 2011 raak en in Oud Gastel werd op 9 september 2011 afval gedumpt aan de Sint Antoinedijk.

Bij meerdere dumpingen is chemisch afval in de bodem gelekt. Dit opruimen kostte de gemeenschap rond de € 30.000,-. Tijdens het politie-onderzoek kwam de verdachte in beeld. Hij is vanmorgen in zijn woning aangehouden en in de loop van de dag in verzekering gesteld.

Zie ook:
- Jerrycans gedumpt Sint Philipsland (24-03-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Job (13-6-2013 om 09:30)
Kan de vergunning niet aangepast worden kan je blijven dumpen kost opruimen ook nog niks. Of heeft 1 persoon meer plichten dan thermphos.(een bedrijf) Die laten ook de Rommel achter..........
Laatdevervuilerbetalenennietdebelastingbetaler (12-6-2013 om 12:35)
Hopen dat hij alle kosten moet vergoeden. Hopen dat niet weer zo'n typisch Nederlandse rechter hem een flutstrafje op legd....
Mark (12-6-2013 om 06:04)
Sukkel, hoe durf je afval te dumpen, blij dat er een gepakt is.
Cookie-instellingen beheren