Weerbericht:
Enkele winterse buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Veel rook bij felle vrachtwagenbrand

Toegevoegd: 12-06-2013, 15.33 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdagmiddag een vrachtwagen in vlammen opgegaan. Dat gebeurde naast een flatgebouw aan de Johan Adriaen van de Perrestraat.


Rond 14.55 uur kwamen vanaf de nabij gelegen Johan van Reigersbergstraat bij de alarmcentrale diverse meldingen binnen over de brandende vrachtauto. De dagdienstploeg van de Stadsgewestelijke brandweer was snel ter plekke maar de men kon niet voorkomen dat de voorzijde van de vrachtwagen volledig uitbrandde.
 
De brand werd met meerdere stralen hoge druk bestreden. Ook werd er gebruik gemaakt van blusschuim. Tijdens het blussen was een harde knal te horen. Even later ontstond een steekvlam toen de brandweer het portier aan de chauffeurszijde opende.

Bij de brand kwam behoorlijk veel rook vrij. Deze trok over het flatgebouw aan de Van de Perrestraat. Bewoners moesten tijdelijk in hun woningen blijven om zo geen rook in te ademen.

Het voertuig is total loss.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niels (14-6-2013 om 17:09)
@Ronald, nee het is een nieuw model Iveco Daily
Ronald (13-6-2013 om 22:23)
Is dat een onderstel van een Mercedes Sprinter?
Mamajanus (13-6-2013 om 05:43)
De reden dat de vrachtwagen zo dicht bij de flat stond was omdat ze daar een leegruiming hadden. De wagen is van de kringloopwinkel van Orionis. Normaal rijd mijn man op deze wagen. Deze keer gelukkig niet. Gelukkig was iedereen uit de wagen en waren er geen gewonden of erger.
Meisje01 (12-6-2013 om 16:33)
Phoe, dat er niet meer in brand is gegaan! Staat heftig dicht bij de flat.... Gelukkig geen persoonlijke ongelukken!!
Jaco (12-6-2013 om 16:13)
Waarom staat daar een vrachwagen???? Je mag daar helemaal niet inrijden
Cookie-instellingen beheren