Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie extra alert op straatraces

Toegevoegd: 14-06-2013, 14.17 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - De politie en de gemeente Tholen zijn zaterdag aanstaande extra alert op mogelijke straatraces. Ook wordt hierop extra gelet in de omgeving van Bergen op Zoom.


Op Facebook stond een oproep voor een ontmoeting op zaterdag 15 juni van de Subaru-club. Ze wilden een meeting houden in gemeente Tholen. De bijeenkomst zou 's avonds plaatsvinden. Het was de bedoeling om illegaal te racen en te driften.

De politie heeft donderdag overleg gevoerd met de initiatiefnemers van deze oproep. Het bericht op Facebook was volgens de initiatiefnemers bedoeld als grap. Zij zijn zelf ook onaangenaam verrast door de hoeveelheid reacties.

Gemeente Tholen en politie wijzen belangstellenden op het illegale karakter van het racen en roepen belangstellenden op om niet te komen. Overigens is dit nu ook de wens van de oorspronkelijke initiatiefnemers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (17-6-2013 om 22:47)
@Subaru boxer power: wat je zegt is toch echt niet waar, de bmw`s zijn nog altijd de beste auto`s om te driften, zoals je kon zien vorig jaar met de drift show op het olau terrein. BMW won het van een japanner en werd nr 1, de meeste bekende drifters rijden in bmw, zegt toch wel iets he!
Subaru boxer power (17-6-2013 om 12:58)
@vlissinger ik kan zo al zien dat je weinig verstand van auto's hebt een Subaru impreza is een 4wd rally auto voor de weg en wat doet men in een rally? driftend de bocht om, waarom zie je haast nooit een bmw in een rally? waarom driften in japan is uitgevonden en niet in duitsland? wat rij je zelf?
Zeeuwse showride (16-6-2013 om 13:05)
@Vlissinger Civic's zijn idd de über-Sjonny auto's maar zoals Clarkson zei: It's an Impereza moving on to the EVO verder zijn de BMW's niet uitgevonden voor het driften :') ze kunnen het alleen ook vanwege de RWD maar dat boeit verder niet
Vlissinger (15-6-2013 om 18:14)
Honda civic is een sjonny auto, Impreza is een fatsoenlijke auto. alleen snappen ze nog niet dat je er niet mee moet driften, daar hebben ze bmw's voor uitgevonden.
Kees (15-6-2013 om 14:49)
Wat heb dat voor zin? De politie heeft geen porsch meer en kan deze auto s onmogelijk bijhouden. Alleen de speciale engelse teams met opgevoerde Subara Impreza s kunnen dat. Geef ze gewoon extra beveiliging of een leeg stuk weg dan is alles opgelost
Gerard v Tiggelen (15-6-2013 om 14:07)
Laat de politie M'burg daar eens ook een voorbeeld aan geven, aan hun collega's uit Tholen. Op de Nieuwe Vlissingseweg van M'burg naar Vlissingen, is het bijna elke dag raak!!
Cookie-instellingen beheren