Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders stapelwolken
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Deltavliegeraar neergestort Nieuwvliet

Toegevoegd: 16-06-2013, 15.15 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWVLIET - Bij een camping aan de Sint Jansdijk in Nieuwvliet is een deltavliegeraar neergestort. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.


Het ongeluk gebeurde rond 13.15 uur toen het slachtoffer wilde landen op een veldje bij het vliegterreintje voor deltavliegen en parapentevliegen. Door nog onbekende oorzaak ging dat mis en kwam het slachtoffer op een speelveldje terecht. De vliegeraar raakte gewond en schoof onder een bankje. De brandweer kwam ter plekke om het bankje uit elkaar te halen om zo de gewonde op een zo veilig mogelijke manier op een brancard te krijgen.

De traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plekke. Het Mobiel Medisch Team (MMT) heeft de gewonde samen met een ambulanceteam gestabiliseerd. Hierna is de gewonde per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in het Belgische Brugge. Volgens de eigenaresse van de camping liep het slachtoffer onder meer een armbreuk op. De politie kon zondagmiddag nog geen details geven over het letsel van de man. Volgens de eigenaresse is het slachtoffer een ervaren piloot. De vliegeraar zou slechts van geringe hoogte naar benden zijn gevallen.
 
Het vliegen werd ter plekke tijdelijk stilgelegd. De politie zette de plaats van het ongeval af en hierna konden de activiteiten weer worden hervat. De dienst luchtvaart van de politie heeft vanuit de lucht foto's gemaakt van de plaats van het ongeluk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (16-6-2013 om 20:28)
Zo! Nog een geluk geweest dat er geen kinderen gewond zijn geraakt. Mag dat hangen aan zo'n uit de kluiten gewassen vlieger zomaar overal?
Cookie-instellingen beheren