Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

OM eist celstraf voor flessentrekkerij

Toegevoegd: 17-06-2013, 16.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie M. Paapen ligt, gaat een 34-jarige Goesenaar weer rap aan het werk om de mensen die hij voor ruim 34.000 euro heeft benadeeld terug te betalen. Vandaar ook dat zij wil dat de man een celstraf van 180 dagen waarvan 138 dagen voorwaardelijk plus een taakstraf van tweehonderd krijgt opgelegd.


De Goesenaar zat maandag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg om zich daar te verantwoorden voor onder andere flessentrekkerij. Hij had het allemaal niet zo bedoeld, het was stom gewest, hij had niemand willen benadelen etc. Hij had een faillissement achter de rug, had schulden, was een nieuw bedrijf opgestart maar omdat je zonder spullen niet kunt werken had hij maar alvast op de pof voor enkele duizenden euro's aan gereedschap aangeschaft.

Bij CZAV regelde hij tankpasjes waarvan ook zijn vriendin gebruik maakte. Met het betalen zou het wel goed komen. Want, zo betoogde hij, hij was er vanuit gegaan dat de ING-bank hem wel een krediet zou verstrekken. Ook kocht hij twee keer een woning in de betere prijsklasse, die geen van tweeën doorgingen. De aannemer van de twee woningen stuurde hem een gepeperde rekening van ruim 33.000 euro.
Behalve flessentrekkerij stond de Goesenaar ook terecht omdat hij zijn loods in Goes illegaal stroom had laten aanleggen. In die loods werd later ook een klein laboratorium ontdekt waar GHB werd geproduceerd. De uitspraak is op 1 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren