Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Arrestatie wegens bericht social media

Toegevoegd: 19-06-2013, 17.05 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Een 17-jarige jongen uit de gemeente Hulst is dinsdag aangehouden wegens smaad. Hij had via social media een foto met een zeer beledigende tekst gedeeld. Het meisje dat op de foto stond heeft aangifte gedaan bij de politie.


Het 15-jarige meisje deed dinsdagochtend aangifte gedaan. Uit onderzoek bleek dat het bericht was geplaatst door een 17-jarige plaatsgenoot van haar. Na overleg met de officier van justitie heeft deze bepaald dat de jongeman kon worden aangehouden en dat is dan ook gebeurd. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd.

Door agenten is een gesprek gearrangeerd tussen de aangeefster en de verdachte en in dat gesprek heeft de verdachte zijn excuses gemaakt aan het meisje. Hij had, volgens eigen zeggen, de gevolgen van zijn actie niet overzien. De berichten zijn inmiddels, voor zover dat mogelijk was, verwijderd.

De verdachte is weer in vrijheid gesteld, maar er wordt wel proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sterkte meisje (20-6-2013 om 12:31)
Wat een malle reactie hieronder; "geen Privacy" ? Lees nou het artikel gewoon, dan kun je zien dat het meisje aangifte heeft gedaan. Heeft dus niets met "privacy" te maken. Het lijkt wel een beetje mode om te klagen over "privacy" maar als je gewoon de wet niet overtreed is er niets aan de hand...
Albert M (20-6-2013 om 09:23)
Weer zo'n typisch 'dom' blondje die alle foto's beetje via sociale media doorgeven enzo..Waarom niet sociale media 18+ maken?? Waarom moet'n al die jonge meiden van die dingen doen op internet? Ze worden tegenwoordig verbaal ontmaagd en dan klagen bij Politie..DOMME MEISJES dat is het probleem !!!
Bram (20-6-2013 om 02:05)
Dit meisje heeft groot gelijk ! Prima gedaan. Niemand ter wereld heeft het recht iets negatiefs over welk persoon dan ook te publiceren op het een of andere social media. Daar is het niet voor bedoeld. en dien je derhalve daar niet voor te gebruiken.
=thisTheWorld (19-6-2013 om 21:18)
Mensen moesten eens weten waar hun privacy en nog zeveel meer rond hangt op het internet. H**ckers en de overheid kan alles inkijken mensen hebben geen Privacy meer. En dan krijg je dit soort dingen en zal nog veel meer gebeuren. Fijne dag allemaal
Adje (19-6-2013 om 17:52)
Goed gedaan officier van justitie. Dit sort praktijk moet gelijk gestraft worden.
Cookie-instellingen beheren