Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Noodvuurwerk voor motorstoring

Toegevoegd: 21-06-2013, 13.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De reddingboten van Cadzand en Breskens zijn donderdagavond uitgevaren voor een visboot met motorproblemen. Na een kleine zoekactie werd de boot gevonden en veilig naar Breskens gesleept.


Drie sportvissers willen rond 17.30 uur na hun dagje vissen terug naar de thuishaven Breskens. De motor van de visboot denkt daar anders over en wil niet starten. De visboot is die ochtend vertrokken zonder apparatuur aan boord. Dus geen marifoon, geen navigatie apparatuur en zelfs geen kompas. Het zicht is ter plaatse minder dan één mijl, dus weten ze niet waar ze zijn.

Uit nood steken ze dan maar en flare af, in de hoop dat iemand deze ziet. Door het slechte zicht wordt deze echter door niemand waargenomen. Daarop besluiten ze 112 te bellen. De centrale in Driebergen schakelt het telefoontje door naar de Kustwacht, die vervolgens de reddingboten van Cadzand en Breskens alarmeert.

Als de reddingboten uitvaren is er niet veel meer bekend dan “Ergens in de monding van de Westerschelde”. Reddingboot Zeemanshoop legt contact met Centrale Vlissingen voor assistentie. De centrale meldt dat ze een echo op radar hebben, op ongeveer 1 mijl west van de Trawl boei. Beide reddingboten zetten koers naar deze positie en komen bijna gelijktijdig aan. Het blijkt te gaan om de bewuste boot.

De reddingboot Zeemanshoop zet een opstapper over om de situatie te bekijken. Gelukkig is iedereen aan boord in orde. Er wordt een sleepverbinding gemaakt en de boot wordt op sleeptouw genomen richting Breskens.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Luuk (24-6-2013 om 11:31)
Wie gaat er nu de W Schelde op zonder marifoon enz hoe dom kan je zijn.De reddingboot loopt ook niet op water dus er zijn altijd kosten Ik zou zeggen breng de kosten in rekening bij de veroorzaker.
Renata (23-6-2013 om 21:47)
Deze reddingsactie kost de overheid en de belastingbetaler geen geld. De mensen van de KNRM zijn gedreven vrijwilligers. Iedere keer als ze uitrukken doen ze dat ook met risico voor eigen leven. Zonde dat dit gebeurt voor dergelijke ONBENULLEN die zo onvoorbereid op pad gaan.
Hendrik (23-6-2013 om 13:25)
Ik sta (als zeevarende) elke keer weer versteld hoe sommige recreatievaarders/zeilers zich in de meest onveilige weersomstandigheden op het water,ja zelfs in het alzo drukke vaarwater begeven. Slecht of soms helemaal niet uitluisteren op de desbetreffende vhf kanalen.Onverantwoord en zeer gevaarlijk
Jacco (22-6-2013 om 13:41)
Beste Bert,zouden alle redders aan de wal er zo over denken?
EB (22-6-2013 om 11:52)
Nu veel gezinnen elke maand elke euro moeten omdraaien en de overheid nog steeds niet uit bezuinigd is, is het niet meer dan billijk dat deze heren gewoon de rekening thuis gestuurd krijgen. Voor dergelijk onbenullig gedrag van deze heren behoeft de overheid niet op te draaien.
Jose (22-6-2013 om 01:13)
Sinds waneer kan een motor denken?
Cookie-instellingen beheren