Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie Roemenen betrapt op winkeldiefstal

Toegevoegd: 24-06-2013, 11.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
SLUIS - Zondagmiddag rond 16:30 uur werd de politie gebeld door een winkelier uit Sluis. Samen met een andere winkeleigenaar had hij in de 1 Novemberstraat in Sluis een man aangehouden die bij hem kleding uit zijn winkel had weggenomen.

Agenten zijn snel ter plaatse gegaan om de verdachte over te nemen en naar het politiebureau te brengen. De Roemeense man van 23 jaar uit Oituz was nog in het bezit van de jas die hij had gestolen. Op het moment dat de agenten de verdachte in de politieauto hadden geplaatst en over wilden brengen naar het bureau, wezen de twee winkeliers ook nog een tweede verdachte aan die betrokken was geweest bij de diefstal. Dit was een 28-jarige man die ook uit Roemenië kwam. Ook hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zijn beide verdachten gehoord met behulp van een tolk in de Roemeense taal.


Uit onderzoek was inmiddels gebleken waar de auto van de Roemenen geparkeerd stond. Een derde verdachte was bij een winkel in Sluis betrapt op het wegnemen van kleding. De man was er vandoor gegaan, met achterlating van de kleding die hij wilde wegnemen, en hij was naar de betreffende auto gelopen. Doordat de derde winkelier een goed signalement van deze verdachte had doorgegeven aan de politie, kon deze man van 30 jaar oud en afkomstig uit dezelfde plaats als de twee andere verdachten ook worden aangehouden.

Door de politie is een onderzoek ingesteld in de auto en daarbij werd nog meer kleding en schoenen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Naar de herkomst van deze goederen wordt onderzoek gedaan. De kleding is in beslag genomen. De drie aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Zij zitten nu nog vast in een politiecel in Torentijd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nathalie (26-6-2013 om 23:16)
Hoe denk je dat racisme ontstaat? Ach, misschien wel omdat de mening van veel mensen over allochtonen alleen al door dit artikel heel wat slechter wordt. Ook al is het niet correct, de meeste mensen scheren iedereen over een kam.
Job (26-6-2013 om 09:40)
Er uit schoppen hahaha dat kon in 1980 nog maar we waren politiek correct Onzekerheid vinden we toch mooi Uitzendbureau,s,zzpers,flexwerkers,enz enz enz 1980 idd en dan nou in 2013 als alles al beslist is en men er mee geconfronteerd wordt er pas een probleem van maken Wacht maar er is meer beslist)
Willem (26-6-2013 om 08:23)
Na het marok probleem nu het probleem erbij van de voormalige oostblokkers. en in 2014 toestroom van bulkgaren enz. hier 600.000 zonder werk maar wel polen-enz toelaten. allemaal dank zij de brussel en de brusselse kontenlikker rutte en co. weg met de EU--en weer baas in eigen land worden.
Frans (25-6-2013 om 18:18)
Ik word echt kotsmisselijk van het goedpraten door sommige reageerders hier. "Ja maar Nederlanders doen het oohook". Nou, dan zou ik zeggen, daar hebben we dus al onze handen vol aan, dus moeten we niet nog meer tuig gaan importeren. Eigen tuig eerst. Simpel.
Pippa (25-6-2013 om 15:13)
Wat is het toch een puinhoop in ons land ,waar gaat dit naar toe? Terugsturen naar eigen land en er nooit meer in!!!! Deze mensen hebben vast een uitkering,en dan nog stelen!!!!,Ga werken,zoals wij!!
Bezorgde Lies (25-6-2013 om 13:29)
Sjonge jonge wat lees ik de laatste tijd veel over criminele Roemenen.Hopelijk komen als in jan 2014 alle Roemenen en Bulgaren ook vrij hier mogen werken en dus veel zullen komen dat mensen van een ander kaliber zijn. maak me wel zorgen.
Cookie-instellingen beheren