Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Spoor van vernielingen in Rilland

Toegevoegd: 01-07-2013, 12.21 uur
Door: Manfred Berrevoets
RILLAND - In Rilland zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse vernielingen aangericht door een tweetal jongens. De politie is op zoek naar getuigen.


Zondagochtend rond 03.45 uur hoort een bewoner aan de Halstraat in Rilland lawaai en gaat op onderzoek uit. Vanuit zijn dakraam ziet hij twee jongens op straat. Een van de jongens staat, ogenschijnlijk onschuldig, bij het bushokje nabij het station. Zijn maat echter loopt verderop in de Halstraat en de getuige ziet dat hij een spiegel van een witte geparkeerde bus eraf draait en vervolgens nog twee spiegels van geparkeerde auto's afbreekt.

Als de gewaarschuwde politie aankomt zijn de daders al gevlogen. Zij zien dat de vernielingen niet beperkt blijven tot alleen de gemelde drie auto's. In totaal zijn acht voertuigen beschadigd vanaf de Hoofdstraat tot en met de Haltestraat. Buitenom spiegels moesten ook kentekenplaten en ruitenwissers het ontgelden. Verder is ontdekt dat de ruiten van één van de bushokjes nabij het station zijn ingegooid en ook de pinautomaat van de Rabobank op de Hoofdweg onklaar is gemaakt. Een ingezette politiehond heeft helaas ook geen spoor kunnen oppakken van de daders.

De melder heeft een signalement doorgegeven van de jongens. Hij schat in dat zij beide ongeveer 18 jaar oud zijn. Een van de daders is lang (ongeveer 1.90 m) met een mager postuur. Hij draagt een lichte broek en een donkere sweater met capuchon. Van de tweede dader is geen duidelijk beschrijving, behalve dat hij langer haar heeft dan zijn maat.

De politie vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben zich te melden op het politiebureau in Kruiningen of te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (2-7-2013 om 10:00)
En als ouders nou een vermoeden hebben ? Als zij nou denken, gohhh, dat zou mijn zoon best kunnen zijn ! Zouden die ouders dan hun verantwoordelijkheid nemen ? Zo heel erg groot is 't dorp toch niet, en als de ventjes lopend door de straten gaan, komen ze van 't dorp. En politie, telefoongegevens !
Marco (2-7-2013 om 09:38)
En hoe zit het met die pinautomaat? Zag dat daar camera hang, de zelfde personen geweest? Gaat niet doordat weer weghalen hoor, de politie moet meer rond gaan rijden dan, en ik denk dat ik even rond ga wandelen met een verassing bij, kan toch meestal niet slapen.
K (1-7-2013 om 15:56)
Waar slaat het op dat de daders niet te vinden zijn? volgens mij hangen er genoeg camera's bij een geldautomaat en een station lijkt mij. wel zo leuk dat de gedupeerden zo hun schade vergoed kunnen krijgen
Simon (1-7-2013 om 15:18)
Ongelofelijk! Waarom moet men elkaar spullen kapot maken? Maar durf niet aan hun Ifone te komen, want dan zijn de rapen gaar! Zielige gasten hoor!
Tsjonge (1-7-2013 om 13:23)
Tsonge, lekker stoer van deze heren
A (1-7-2013 om 12:58)
Zulke oplettende bewoners hebben we meer nodig. Het lijkt me dat er toch wel daders getraceerd kunnen worden. Niet iedereen is mager en 1.90 op 18-jarige leeftijd. Hoop dat als ze gepakt worden, ze alles zelf mogen vergoeden!
Cookie-instellingen beheren