Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verkrachtte twee meisjes

Toegevoegd: 09-07-2013, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het was zo'n aardig man, die 71-jarige man uit Oostkapelle. Een man die graag voor iedereen klaarstond. Dezelfde aardige man hoorde maandag op de zitting van de rechtbank een celstraf van drie jaar waarvan zes maanden tegen zich eisen omdat hij zich ruimhartig had vergrepen aan de twee jonge dochters van een gehandicapte eigenaar van een minicamping in dat dorp.


De campinghouder kreeg enkele jaren geleden een herseninfarct en de bedrijfsvoering kwam uiteraard in de knoei. De bejaarde man deed al allerlei klusjes op de minicamping en dat werden er dus steeds meer. In 2011 werd een toen 13-jarige dochter van de campinghouder zijn slachtoffer. Het begon met betasten en laten betasten en uiteindelijk vond er ook ettelijke keren seksuele gemeenschap plaats.

Nadat een en ander aan het licht kwam en er een gesprek kwam tussen de ouders, het meisje en de politie en de Oostkapellenaar duidelijk werd gewaarschuwd zou er een eind aan zijn gedrag moeten komen, ware het niet dat het meisje haar aanklacht introk. Dit uit angst dat haar misbruiker het (werk)bijltje er bij neer zou gooien en het bedrijf niet meer gerund zou kunnen worden.

Voor de Oostkapellenaar was dat ook kennelijk weer 'groen licht', want nu was de iets oudere zus aan de beurt en ook zij werd ettelijke keren door hem verkracht. Als 'beloning' kregen de meisjes geld, mobieltjes, sigaretten en beltegoeden. De seksuele uitspattingen van de bejaarde hulp vonden meestal plaats in de schuur of in de auto van de Oostkapellenaar.

Naast de celstraf die de officier van justitie had gevorderd eiste hij ook dat de auto van de man verbeurd zou worden verklaard. In de eerste plaats omdat daarin seksuele misdrijven hadden plaatsgevonden, maar ook omdat uit de verkoop van de auto de schadeclaim van 9.500 euro van de beide meisjes kon worden uitgekeerd. De Oostkapellenaar zei overigens 'veel spijt' te hebben.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (10-7-2013 om 00:11)
Pedofiel Ophangen, Ook aan diegene die het meisje haar aanklacht in heeft laten trekken wegens eigenbelang en niet aan de gevolgen voor het meisje denkt, daarna werden het er twee.had voorkomen kunnen worden. pedofielen krijgen van rechters al genoeg bescherming. Wil de doodstraf van zulke types
Staffie (10-7-2013 om 00:10)
Als het mijn kinderen waren speelde ik eigen rechter en was het "probleem" uit de wereld, dan ga ik zelf wel 3 jaar zitten veel meer krijg je hier toch niet helaas.
Mirjam (9-7-2013 om 22:10)
Dit is intriest, immoreel en onethisch. Aanklacht intrekken? Als ouders niet kunnen instaan veiligheid te bieden en het vooral om het geld draait, dan moeten zij uit de ouderlijke macht ontzet worden? De kids wens ik het beste toe. En die vent.? Bestrijden! Maar de overheid heeft hier vooral schuld?
Een moeder (9-7-2013 om 20:35)
Ik ken deze mensen en ook de dochters. Een heel liefdevol en keurig gezin waar ik heel veel respect voor heb. Ik wens hun dan ook veel sterkte en kracht toe. En mensen oordeel niet te snel waarom de aanklacht ingetrokken is. Trouwens ook helemaal niet belangrijk.
Sjoerd (9-7-2013 om 18:59)
Deel 1 Ik zie een hele boel reacties met : de celstraf is te weinig. Uh denk is na er spelen factoren mee in het besluit van de rechter. niet alleen man verkracht 13 jarige meisjes, wat waarschijnlijk een factor is dat de man al 71 jaar is dus aardig op leeftijd dus lang opsluiten heeft geen zin,
Sjoerd (9-7-2013 om 18:59)
Deel 2 op die leeftijd kan elke dag uit elkaar vallen en dat er onderling afspraken zijn gemaakt terwijl je dat echt niet kan doen zulke factoren spelen mee in het besluit van de rechter
Cookie-instellingen beheren