Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Man verkrachtte twee meisjes

Toegevoegd: 09-07-2013, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het was zo'n aardig man, die 71-jarige man uit Oostkapelle. Een man die graag voor iedereen klaarstond. Dezelfde aardige man hoorde maandag op de zitting van de rechtbank een celstraf van drie jaar waarvan zes maanden tegen zich eisen omdat hij zich ruimhartig had vergrepen aan de twee jonge dochters van een gehandicapte eigenaar van een minicamping in dat dorp.


De campinghouder kreeg enkele jaren geleden een herseninfarct en de bedrijfsvoering kwam uiteraard in de knoei. De bejaarde man deed al allerlei klusjes op de minicamping en dat werden er dus steeds meer. In 2011 werd een toen 13-jarige dochter van de campinghouder zijn slachtoffer. Het begon met betasten en laten betasten en uiteindelijk vond er ook ettelijke keren seksuele gemeenschap plaats.

Nadat een en ander aan het licht kwam en er een gesprek kwam tussen de ouders, het meisje en de politie en de Oostkapellenaar duidelijk werd gewaarschuwd zou er een eind aan zijn gedrag moeten komen, ware het niet dat het meisje haar aanklacht introk. Dit uit angst dat haar misbruiker het (werk)bijltje er bij neer zou gooien en het bedrijf niet meer gerund zou kunnen worden.

Voor de Oostkapellenaar was dat ook kennelijk weer 'groen licht', want nu was de iets oudere zus aan de beurt en ook zij werd ettelijke keren door hem verkracht. Als 'beloning' kregen de meisjes geld, mobieltjes, sigaretten en beltegoeden. De seksuele uitspattingen van de bejaarde hulp vonden meestal plaats in de schuur of in de auto van de Oostkapellenaar.

Naast de celstraf die de officier van justitie had gevorderd eiste hij ook dat de auto van de man verbeurd zou worden verklaard. In de eerste plaats omdat daarin seksuele misdrijven hadden plaatsgevonden, maar ook omdat uit de verkoop van de auto de schadeclaim van 9.500 euro van de beide meisjes kon worden uitgekeerd. De Oostkapellenaar zei overigens 'veel spijt' te hebben.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (9-7-2013 om 10:20)
Wat ik niet snap ( naast deze vreselijke man en de lage strafeis ) is dat het 13 jarige meisje de aanklacht introk omdat anders de bedrijfsvoering stil kwam te liggen. Dat kan zo'n meisje echt niet zelf bedacht hebben, dus wie heeft haar dat ingefluisterd?? Diegene moet OOK bestraft worden!
Ikke (9-7-2013 om 10:10)
Is dit nou typisch een oude bok/groen blaadje of gewoon een ouwe viezerik?
Moeder (9-7-2013 om 10:03)
Omg 2 meisjes misbruikt en dan een eis van 3 jaar! Ze moeten eens wat gaan doen aan de duur van de straffen. Daarnaast erg vreemd dat de eerdere aanklacht werd ingetrokken in belang van de camping. Hopelijk voor de meisjes is de situatie anders geweest dan hier word geschreven. Kind is belangrijker!
Chris (9-7-2013 om 10:00)
Hier wordt je gewoon heel verdrietig van.. die moeten ze voor altij opsluiten!
Piet (9-7-2013 om 09:56)
Drie jaar als eis! Wat zal de linkse rechter maffia eisen? Schande, minstens drie jaar cel voor verkrachting. Deze meisjes zijn voor het leven getekend en dan kom je er vanaf met minstens drie jaar. Wanneer zal het strafrecht nu eens veranderen? Mensen zijn het beu.
Cookie-instellingen beheren