Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verkrachtte twee meisjes

Toegevoegd: 09-07-2013, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het was zo'n aardig man, die 71-jarige man uit Oostkapelle. Een man die graag voor iedereen klaarstond. Dezelfde aardige man hoorde maandag op de zitting van de rechtbank een celstraf van drie jaar waarvan zes maanden tegen zich eisen omdat hij zich ruimhartig had vergrepen aan de twee jonge dochters van een gehandicapte eigenaar van een minicamping in dat dorp.


De campinghouder kreeg enkele jaren geleden een herseninfarct en de bedrijfsvoering kwam uiteraard in de knoei. De bejaarde man deed al allerlei klusjes op de minicamping en dat werden er dus steeds meer. In 2011 werd een toen 13-jarige dochter van de campinghouder zijn slachtoffer. Het begon met betasten en laten betasten en uiteindelijk vond er ook ettelijke keren seksuele gemeenschap plaats.

Nadat een en ander aan het licht kwam en er een gesprek kwam tussen de ouders, het meisje en de politie en de Oostkapellenaar duidelijk werd gewaarschuwd zou er een eind aan zijn gedrag moeten komen, ware het niet dat het meisje haar aanklacht introk. Dit uit angst dat haar misbruiker het (werk)bijltje er bij neer zou gooien en het bedrijf niet meer gerund zou kunnen worden.

Voor de Oostkapellenaar was dat ook kennelijk weer 'groen licht', want nu was de iets oudere zus aan de beurt en ook zij werd ettelijke keren door hem verkracht. Als 'beloning' kregen de meisjes geld, mobieltjes, sigaretten en beltegoeden. De seksuele uitspattingen van de bejaarde hulp vonden meestal plaats in de schuur of in de auto van de Oostkapellenaar.

Naast de celstraf die de officier van justitie had gevorderd eiste hij ook dat de auto van de man verbeurd zou worden verklaard. In de eerste plaats omdat daarin seksuele misdrijven hadden plaatsgevonden, maar ook omdat uit de verkoop van de auto de schadeclaim van 9.500 euro van de beide meisjes kon worden uitgekeerd. De Oostkapellenaar zei overigens 'veel spijt' te hebben.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KlaasVaak (24-12-2013 om 14:13)
Hij was geen vriend van de camping houder.deed geen klusjes daar.de meiden stapte zelf in de auto en belde de man zelf op als ze niet in de regen wouden fietsen dit is een heksenjacht. die meisjes? Het zijn jonge volwassene roken werken en maken zelf beslissingen en omkopen is ook een kunst
Dotje79 (23-8-2013 om 21:44)
Mijn medeleven en respect gaat uit naar de jongedames wie dit is overkomen vind het verschrikkelijk wat jullie gebeurd is voor de dader en ouders heb ik geen goed woord over maar wil ik me verder niet over uitlaten dames heel veel sterkte met het leren omgaan van dit grote verdriet en angst
Esther (23-8-2013 om 13:10)
Die vent is een enorme goorlap maar dat die ouders nadat de aangifte is ingetrokken hun kinderen nog in de buurt laten van die griezel begrijp ik al helemaal niet ,ze waren op de hoogte en hij kreeg hiermee weer groen licht ,inkomen is weldegelijk belangrijk maar nooit ten koste van je kinderen!
Jenne (23-8-2013 om 10:32)
Beste HvM: Domme meisjes met loverboys? Ik zou ze eerder omschrijven als jonge, zeer kwetsbare meisjes die door een slecht inschattingsvermogen en een groot onzekerheidsgevoel in handen vallen van zieke geesten. Dat maakt ze niet dom!. Het enige domme wat ik hier uit kan halen is je reactie sorrie!
Renata (22-8-2013 om 23:22)
Het is duidelijk een vieze oude vent die hard gestraft moet worden maar die ouders sporen ook niet anders hadden ze de aangifte niet laten intrekken.
Carolien (22-8-2013 om 13:58)
@Starlightkrachten, Schrijf het nu nog eens een keer, maar dan in goed Nederlands !