Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Marine zoekt naar sporen bij brug

Toegevoegd: 09-07-2013, 23.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Defensie Duikgroep (DDG) heeft deze week in onze provincie gezocht naar mogelijke bewijslast voor een misdrijf. Dat meldt Defensie op haar website.


De DDG heeft sinds deze week de beschikking over twee nieuwe duikbussen. Die bieden plaats voor een team van zes man inclusief sonar- en duikapparatuur. Ook kunnen een onderwaterrobot en een kleine boot mee. Volgens Defensie werd één van de voertuigen werd op haar eerste werkdag al ingezet in Zeeland. "Justitie vroeg de DDG met de onderwaterrobot onder een brug te zoeken naar mogelijke bewijslast van een misdrijf."

De PZC meldde gisteren al dat duikers van de marine woensdag zouden gaan duiken onder drie Thoolse bruggen bij het Schelde-Rijnkanaal. Of het om dezelfde actie gaat is niet bekend, details over de inzet heeft defensie niet bekend gemaakt.

De DDG ondersteunt regelmatig civiele autoriteiten; zowel bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal van een misdrijf als bij calamiteiten. Ook voor havenbescherming wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750