Weerbericht:
Winterse buien, in het zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoten gelost bij wildwest na inbraak

Toegevoegd: 10-07-2013, 07.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Na een brutale inbraak bij elektronicawinkel MediaMarkt in Middelburg heeft zich vannacht een wildwest afgespeeld. De politie heeft daarbij schoten gelost en twee vluchtauto's zijn gecrasht.


Rond 04.20 uur zag een oplettende getuige dat er iets niet pluis was bij de winkel aan de Mortiereboulevard. Er werd een gat gezaagd in een deur aan de achterzijde van het winkelpand. Bij de inbraak waren meerdere daders en auto's betrokken. De politie werd gebeld en die was zo snel ter plekke dat direct een achtervolging kon worden gestart. Tijdens de achtervolging zijn politieauto's geramd en is er door de politie geschoten. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De daders zijn voortvluchtig.

De achtervolging ging vanuit Middelburg naar Zoutelande, waar nabij de brandweerkazerne aan de Langendam één auto van de daders is gecrasht. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er in het voertuig zaten. Er is met een politiehond en met behulp van verrekijkers gezocht, maar de dader is niet achterhaald. Hij vluchtte een vrij groot natuurgebied in.

Van Zoutelande ging de achtervolging via Vlissingen over de Rijksweg A58. Nadat de afslag Middelburg werd genomen, crashte op de Sloeweg Noord een tweede vluchtauto. Ook de inzittende(n) van deze auto is/zijn voortvluchtig.

Een derde vluchtauto werd achtervolgd door de Westerscheldetunnel. De bestuurder reed met hoge snelheid door een slagboom en reed vervolgens Zeeuws-Vlaanderen binnen. Bij Axel reed het voertuig door een blokkade van de politie, waarna op de auto is geschoten. Rond 05.00 uur reed de auto bij Zelzate de Belgische grens over en is de achtervolging door de Belgische politie overgenomen.

De Westerscheldetunnel is enige tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek, maar inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie is nog op de andere locaties bezig met onderzoek.

Op de vluchtroute zijn enkele dozen met apparatuur gevonden, die vermoedelijk zijn buitgemaakt bij de inbraak. Het gaat onder meer om iPad's. Bij de MediaMarkt zelf werden ook andere Apple-producten zoals laptops achtergelaten.
 
Op dit moment is slechts een summier signalement bekend van een van de daders. In de omgeving Zoutelande zoekt de politie momenteel naar een man van circa 1.75 meter lang. Het voertuig waarin hij reed had Engelse kentekenplaten. Daaroverheen waren Belgische kentekenplaten bevestigd. De politie vermoedt dan ook dat de dader Engelstalig is. De dader is mogelijk nat geworden door een vlucht via water.

Zie ook:
- Schoten gelost bij wildwest na inbraak (10-07-2013)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TomTom (7-8-2013 om 11:14)
Schieten op een rijdend voertuig met zulke snelheden is bijna onmogelijk. Het Rog oproepen is mogelijk, lees midden in de nacht, waar moet ik heen? uuh zoutelande, uhh westerscheldetunnel. Tja moraalridder, als ik het zo lees hadden we jou moeten bellen.
Sjaakie (12-7-2013 om 18:08)
Als ik tegen m'n baas zeg als er iets niet lukt, ja maar ik heb wel m'n best gedaan zou ik mezelf al voor lul voelen staan laat staan als je met 30 man niet 3 tot 5 man kan pakken, sorry maar we deden wel ons best komt er bij mij dan niet in
Moraal ridder (12-7-2013 om 11:00)
@ Oom agentje en Tom Tom, Het spijt mij zeer maar met een pistool kan je zeker wel banden lek schieten, of de ramen eruit halen... Er had ook al een unit van het ROG opgeroepen kunnen worden toch? als jij het zo goed weet! Dus is het de domme die ons dom noemt? of zo'n angstige agent?
Oom agent (11-7-2013 om 12:38)
De agenten zijn geen mietjes, ze mogen gewoon niks! Hoe denken jullie trouwens dat ze banden kunnen raken met een pistool? idioten hier! je raakt geen zak meer bij een snelheid van 150 of harder en meer dan 25 mter...man man man, wat een domme mensen hier!
Daantje (11-7-2013 om 12:23)
Bespottelijk.
Andre (11-7-2013 om 12:07)
Peter, Dit heeft niks met grootsmoelen te maken. Inbraak op heterdaad en een hele politiemacht, internationaal zelfs, krijgen die lui niet te pakken. Mogen wij alsjeblieft verbaasd zijn als dat, waar onze belastingcenten inzitten niet functioneert???
Cookie-instellingen beheren