Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Onderzoek inbraak nog in volle gang

Toegevoegd: 10-07-2013, 11.27 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het politie-onderzoek naar de inbraak vannacht bij de MediaMarkt in Middelburg is nog in volle gang. Er zijn nog steeds geen arrestaties verricht.


Vannacht kreeg de politie rond 04.20 uur een melding dat er mogelijk werd ingebroken bij de elektronicazaak op de Mortiereboulevard. Dat bleek het geval te zijn en de politie was nog net op tijd om te zien hoe de daders er in drie verschillende auto's vandoor gingen.

De achtervolging werd ingezet en in Zoutelande crashte één van de vluchtwagens. In Middelburg kwamen een vluchtauto en een politiewagen met elkaar in botsing. De derde auto ging er vandoor richting België. Het voertuig werd in Zeeuws-Vlaanderen door de politie beschoten toen men een wegblokkade probeerde te omzeilen. Ondanks die blokkade en de geloste schoten gingen de verdachten er toch vandoor.

De politie startte op de twee ongevalslocaties een zoekactie naar de gevluchte daders. Ondanks de inzet van een politiehond, het gebruik van verrekijkers en diverse agenten kon er niemand worden aangehouden. De politie is de afgelopen uren druk bezig geweest met het onderzoeken van sporen. Technisch rechercheurs en specialisten van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie hebben de ongevalslocaties onderzocht.

Bij het winkelpand is ook uitgebreid onderzoek gedaan. De recherche heeft daar de ter plekke achtergelaten dozen met apparatuur onderzocht. Ook zijn sporen afgenomen. De vluchtauto's zijn door de politie meegenomen om later ook de binnenkant goed te kunnen onderzoeken op sporen. Er zal onder meer gezocht worden naar DNA-materiaal van de daders.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R. v D. (11-7-2013 om 14:29)
Dit land is volledig gericht op het "knechten" van haar burgers, voor criminelen leven we hier in een snoepwinkel waarvan de kassajuffrouw ongekend vaak net even naar toilet is !!
Tom (11-7-2013 om 11:12)
De politieagenten hebben hun uiterste best gedaan deze mannen te stoppen en aan te houden. Helaas heeft ook de politie zich aan bepaalde regels te houden die de pakkans nu eenmaal niet vergroten. Spijkermatten mogen sinds 1 juli niet meer en een volledige blokade is ook niet toegestaan.
Trieste volk de politie (10-7-2013 om 23:49)
Grote losers zijn het! Schande! Hier moet het klote kabinet over gaan vergaderen! Boeven hebben vrij spel hier! En hier laten ze het mee! STELLETJE PRUTSERS!!!! Dit is toch om je zo vreselijk diep te schamen! We hebben pistolen, helikopters, motors, maar we konden ze niet pakken! ECHT DIEP TRIEST!!
Ongelofelijk!! (10-7-2013 om 19:27)
Helikopter waar ben je nu???????????????????? Hoe kan je het omzeilen een blokade???? vrachtwagen neer ploffen en klaar!! Spijkermat leggen!! Moeten we nu echt alles voorzeggen aan de Politie. je krijgt toch geen idee meer dat dit de overheid is?? Eerder een speurtocht! Leuk idee voor verjaardagjes!
Frans (10-7-2013 om 17:43)
Wat zijn dat toch voor prutsers hier? Ze laten iedereen maar ontkomen.
Hans (10-7-2013 om 12:45)
Nederland en Belgie beschikken toch allebei over helikopters, waar waren die dan?
Cookie-instellingen beheren