Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie gebruikt pepperspray bij arrestatie

Toegevoegd: 10-07-2013, 18.53 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft dinsdagochtend in Goes bij de arrestatie van een 40-jarige man pepperspray moeten gebruiken.


Agenten kregen rond 09.00 uur een melding dat de 40-jarige Goesenaar zich ongeoorloofd zou ophouden in de Abel Tasmanstraat. De man had een gebiedsverbod voor deze straat en zou behoorlijke overlast veroorzaken. Toen twee agenten een kijkje gingen nemen troffen zij de man inderdaad aan.

Hij was onder invloed en ging zich meteen agressief gedragen tegenover de agenten. Zij vorderden de man vervolgens meerdere malen weg te gaan van de plek waar hij zich bevond. Ook waarschuwden ze hem dat hij zou worden aangehouden als hij niet zou doen wat de agenten zeiden. Hij gaf hier geen gehoor aan en probeerde de agenten te schoppen. Vervolgens stond hij op en pakte één van de agenten bij zijn shirt. Dat scheurde.

De agenten waarschuwden dat ze pepperspray zouden gebruiken als de verdachte zijn verzet niet zou staken. De man bleef agressief, spuugde naar de agenten en er ontstond een worsteling. Eén van de agenten heeft vervolgens pepperspray in het gezicht van de verdachte gespoten.

Hierop kon de verdachte worden aangehouden en in een politieauto overgebracht worden naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld en vervolgens overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zit hij nu nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (14-7-2013 om 09:56)
@Sjors: ben jij ff vd pad met je taser. Zodra die worden toegestaan - en petten als jij hun zieke lusten gaan botvieren - loop ik niet meer zonder blaffer. Kijken wie r wint.. Ben je wel wijs?
I (14-7-2013 om 00:12)
K... wat loop je nou te mekkeren over de leeftijd en het gewicht van de agenten ze hebben toch goed gehandeld?
Sjors (13-7-2013 om 16:37)
Pepperspray? Het is gewoon jammer dat ze hier geen taserguns mogen gebruiken, veel makkelijker, niet gaan overleggen met zo'n randfiguur, gelijk taseren, dat moeten ze doen. Voor die mensen die zo'n zatlap nog verdedigen, zouden ze het ook moeten gebruiken.
Herman Ridderhof (12-7-2013 om 09:04)
Uit het verhaal vind ik, dat er goed gehandeld is. Eigen veiligheid en die van je collega eerst. Zou zelf ook zo hebben gehandeld. Wel jammer dat er meestal zo negatief wordt gedaan naar de politie toe.
Andre (11-7-2013 om 18:55)
De verdachte heeft een verbiedsgebod, hij was dronken en hij was aggresief. Pepperspray is nog maar een zacht strafje.
K (11-7-2013 om 11:03)
Pepperspray om een bezopen man aan te houden en dan ook nog met minimaal 2 agenten? je zou toch zeggen dat iemand die om 9uur al bezopen is niet zo stevig op zijn benen staat en dus zonder al te veel moeite op de grond te krijgen is zeker met 2 man maarja als je de agenten ziet net 20/21 jaar 60kg
Cookie-instellingen beheren